SushiPoint vestigt zich in ruimte bij NS-station na drie jaar leegstand

SushiPoint vestigt zich in ruimte bij NS-station na drie jaar leegstand

Winkelunits onder flat bij NS-Station Alphen (foto: Lisette van de Woestijne)

Na drie jaar leeg te hebben gestaan is nu eindelijk de eerste ruimte verkocht van het zestal winkelunits onder de flat bij het NS-station in Alphen aan den Rijn. SushiPoint is de eerste die zich in het pand aan de Prins Bernhardlaan vestigt.

SushiPoint hoopt dit jaar nog te kunnen openen in Alphen. Het is dan de tweeëndertigste SushiPoint zaak in Nederland. Andere vestigingen van SushiPoint zitten vaak net zoals in Alphen vlak bij een NS-station omdat dat een goede uitvalsbasis is om te bezorgen.

De gemeente heeft in 2017 het pand aan de Prins Bernhardlaan gekocht met als doel om daar sociale woningen te bouwen. Op de begane grond kwamen lege winkelruimtes in de hoop dat ze verhuurd of verkocht werden. Alphen liep met de leegstand dit jaar alleen al één miljoen euro mis. Om ervoor te zorgen dat de units verhuurd zouden worden, is de huurprijs verlaagd, maar dat heeft ook geen succes opgeleverd. Volgens wethouder Gerard van As komt dit doordat er nog veel moet gebeuren aan de units. “Er zitten geen verwarmingen, cv-ketels en meterkasten in, alles moet nog worden aangebracht, dus heel veel marktpartijen vinden dit te duur en niet interessant genoeg.” Er zijn volgens Van As meer dan honderd partijen benaderd, maar weinig hadden interesse. “Prijstechnisch zitten we goed in de markt, maar het animo is nu gewoon weggeëbd, omdat heel veel partijen op dit moment het kruit drooghouden en wachten met investeren.” De gemeente is een tijdje in gesprek geweest met twee geïnteresseerden uit de zorgsector, maar daarvan is nog niet zeker of dat doorgaat of niet.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *