Een warme kerst in een moeilijke tijd

Een warme kerst in een moeilijke tijd

Foto: Jeske Kouwenhoven

De decembermaand komt steeds dichterbij, een maand die normaliter vooral in het teken staat van samen zijn met familie en vrienden. Dat zal dit jaar hoogstwaarschijnlijk heel anders lopen. Om toch een beetje in de kerstsfeer te komen, heeft Mensenwerk Hogeland een oproepje geplaatst om vanaf zondag 1 november een ‘lichtjesfoto’ te maken en deze op social media te plaatsen, samen met de hashtag #tocheenbeetjefeest. Het is de bedoeling dat het initiatief tot eind december doorgaat en het zoveel mogelijk verspreidt, zodat uiteindelijk heel Nederland mee gaat doen.

 Het idee is ontstaan in de gemeente Midden-Groningen, er is daar een oproep gedaan via social media om vanaf 1 november de straten feestelijk te verlichten om het jaar toch om een fijne manier af te sluiten. Fransien Haagsma, Buurtwerker bij Mensenwerk Hogeland, vertelt: “Dit vond ik zo’n leuk idee, dat ik de initiatiefnemers gevraagd heb of ik het idee verder mocht verspreiden”. Haagsma heeft nog wel een eigen draai gegeven aan het concept. “Hier heb ik de #tocheenbeetje feest aan toegevoegd, om het iets interactiever te maken en om mensen de kans te geven hun feestverlichting te delen met anderen”.

Er zijn al veel prachtige foto’s voorbijgekomen op social media. De reacties zijn tot nu toe erg positief. Haagsma: “Ik vraag me wel af of iedereen weet dat ze de hashtag moeten gebruiken. Om de hashtag vermelding te kunnen zien, moeten mensen hun bericht openbaar plaatsen. Desalniettemin zijn er al verscheidene mooie foto’s binnengekomen, waar ik binnenkort een compilatie van zal maken”. De foto’s die nu al zichtbaar zijn op social media dragen allemaal de warmte van kerst uit. Van prachtige lichtslingers aan de huizen tot gedecoreerde heggen, alles komt voorbij.

Kortom, het is een prachtig initiatief om mensen toch nog dat fijne kerstgevoel te geven. De lichtjes en mooie versieringen maken dat we het jaar 2020 toch nog enigszins positief kunnen afsluiten. Iets waar iedereen veel baat bij heeft.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *