Betoverende kerstshow in tuincentrum De Bosrand

Betoverende kerstshow in tuincentrum De Bosrand

Foto: Tuincentrum De Bosrand in Alphen aan den Rijn (Max Hendriks)

Ook dit jaar is er weer van alles te zien en te beleven bij de kerstshow van Tuincentrum De Bosrand in Alphen aan den Rijn. Diverse ingerichte thema’s zorgen voor een echte Kerstsfeer. “Een unieke ervaring die je absoluut niet wilt missen” zegt een van de bezoekers.

Het is koud en donker buiten op de parkeerplaats van Tuincentrum De Bosrand, je kan de lichtjes bij de ingang al zien schijnen. Families die een bezoek komen brengen hebben er duidelijk zin in. Kinderen zingen de bekende kerstliedjes al, en dat terwijl ze hun mondkapje op hebben.

Eenmaal binnen wordt je verrast door een enorme kerstkrans die hoog aan de muur hangt en versierd is met blauwe verlichting. In het midden van de hal staat een locomotief ‘de Bosrand Express’ omringt door sneeuw en kleine kerstbomen. Voordat je kon starten met de kerstshow wordt er door een van de medewerkers een winkelwagen uitgereikt die gedesinfecteerd is.

“Je kunt de pijlen op de grond volgen om de gehele show te ontdekken. Onderweg kom je verschillende kerstthema’s tegen. De thema’s van dit jaar zijn: Mountain lodge, Nature’s gift, Under the stars, Wild glam, Pink forest, Christmas eve en Wonderful time. Veel plezier en geniet ervan” aldus een medewerker van Tuincentrum De Bosrand.

Het tuincentrum is omgetoverd tot een echt kerstparadijs. Wat opvalt is dat elk thema zijn eigen kleur en artikelen heeft. Bij het koude witte en roze thema hangen de lichtgevende ijspegels aan de dakrand, zitten de eekhoorns in de besneeuwde kerstbomen en kijken de levensechte reeën je recht in de ogen aan. “De gezelligheid en rust die deze kerstshow uitstraalt is ongelooflijk” zegt een bezoeker vol enthousiasme. Het rode, goude en oranje thema straalt veel warmte uit. Kerstbomen hangen vol met verschillende kerstballen, uilen zitten in de boom en er staat zelfs een skilift ter decoratie. De donkere kleuren worden veel gebruikt voor artikelen tijdens het kerstdiner. Denk hierbij aan borden, mokken, kandelaars en een andere accessoires. Uiteraard is een kerstshow niet compleet zonder kerstbomen. Binnen staan witte en groene nep bomen, buiten kan je de echte bomen vinden. De meeste zijn versierd met mooie kerstballen en verlichting. Terwijl de bezoekers de bomen aan het bewonderen zijn, begint een oude man mee te zingen met de kerstmuziek die door heel het tuincentrum wordt afgespeeld. “Hij heeft het denk ik naar zijn zin” merkte een bezoeker lachend op.

Vanaf oktober is het personeel van tuincentrum De Bosrand bezig geweest met het inrichten van de kerstshow, tot op heden worden er nog af en toe aanpassingen gemaakt. “Het is geen kleine klus en best wel arbeidsintensief” volgens André Kok, werkzaam bij tuincentrum De Bosrand. “Vanwege corona is het belangrijk dat er genoeg afstand kan worden gehouden tijdens het bezoeken van onze kerstshow. Omdat we in ons tuincentrum genoeg ruimte hebben is het indelen hiervan goed verlopen.”

Na een uur rustig genoten te hebben genoten van de kerstshow kwam het tot zijn einde. Een betoverende ervaring waarbij je in deze moeilijke tijd extra tot rust komt. “We hopen dat mensen het thuis nog gezellig willen maken en komen kijken naar onze show” aldus Kok.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *