De top 5 leukste spellen voor tijdens quarantaine  

De top 5 leukste spellen voor tijdens quarantaine  

Verschillende spellen - door Camilla Groenenberg

Ondertussen zijn we allemaal bekend met de verveling die de quarantaine met zich meebrengt. Onze ogen zijn vierkant door het thuiswerken en ondertussen hebben we elke vreemde hobby al een kans gegeven. Toch is er niks zo leuk als een oud vertrouwt kaart- of bordspel te spelen. Daarom hier de top 5 leukste spellen, bekend en onbekend.  
 
1. UNO
 
Veel uitleg zal dit spel niet nodig hebben want het is zeker bekend bij veel mensen. Het doel is simpel: raak zo snel mogelijk al je kaarten kwijt door ze te spelen, heb je nog maar één kaart over? Dan roep je “UNO” om iedereen te laten weten dat jij bijna hebt gewonnen. Om het elkaar wat moeilijk te maken zijn er verschillende kaarten die ervoor zullen zorgen dat jouw tegenstanders lastig bij de eindstreep zullen komen. Het spel is leuk voor een klein gezelschap van zo’n twee tot tien personen 
 
2. Monopoly  
Wat brengt er nou meer nostalgie op dan een leuk potje Monopoly? Zeker tijdens deze dagen waar weondanks de maatregelen, toch zo veel als mogelijk gezelligheid in huis willen brengen. Classic, Junior, Friends( de serie), Efteling, Disney, MariokartEr zijn genoeg thema’s en varianten van het spel waardoor het spel extra leuk is. Houd je niet van al het monopoly geld? Geen probleem! Met de elektronische versie gaat het geld via de monopoly creditcards 
Voor degene die een opfrisser nodig heeft leggen wij het spel nog even snel uit: Het doel is om een monopolie te creëren. Op het spelbord zijn meerdere straten/plekken geplaatst. De spelers kunnen die opkopen, zodra een andere speler zijn beurt eindigt op een vakje die al is opgekocht, moet hij de eigenaar van de straat of plek betalen. Op die manier blijft het geld altijd rollen! 
 
3. Black Stories 
Met dit spel zet je het gehele gezelschap aan het denken. Op de kaarten van het spel staat een zin die omschrijft wat er iets of iemand is overkomen. Het doel? Achterhalen wat er is gebeurd. De speler die het treurige verhaal vertelt/voorleest weet wat er zich heeft afgespeeld omdat hij of zij op de achterkant van de kaart alle antwoorden heeft gelezen. Diegene beantwoord de vragen van de medespelers met ja of nee. Door vragen te stellen kunnen de medespelers uiteindelijk alle mysteries oplossen! En nog leuker, het spel kan worden gespeeld met een onbeperkt aantal deelnemers, zelfs online! 
 
4. Munchkin 
Dit, nog niet zo bekend, spel is echt een must voor de fanatieke speler. Om het spel te begrijpen is wel wat tijd nodig, maar wanneer alles eenmaal duidelijk is ga je een leuke avond of middag tegemoet. Tijdens dit kaartspel moet je level tien behalen. Dit doe je door monsters, die je trekt of die aan je worden gespeeld door andere spelers, te verslaan. Lukt dit niet? Dan moet je de straffen die elk monster met zich meebrengt ondergaan. Denk bijvoorbeeld aan een level teruggaan of kaarten afleggen. Wat het spel zo leuk maakt zijn de mogelijkheden om je medespelers te helpen, of juist om ze het zo moeilijk mogelijk te maken.  
 
5 Cards against humanities 
 
Dit Engelstalige kaartspel is voor de meerjarige speler. Elke speler heeft een paar witte kaarten waar korte zinnen op staan. Vervolgens wordt er een zwarte kaart getrokken van de stapel waar een onafgemaakte zin op staat. Het doel? Geef zo’n grappig en fout mogelijk antwoord door de witte kaart te spelen. Het leukste antwoord wint de zwarte kaart, wie op het laatst de meeste zwarte kaarten bezit, wint.  
Op de zwarte kaarten staan zinnen als “Batman his guilty pleasure is___” “The class field trip was completely ruined by _____” “I got 99 problems but _____ ain’t one”. Het spel is al razend populair in Amerika, daarom leuk om het eens te proberen! 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *