Support the little guys  

Support the little guys  

We bestellen steeds meer online (foto: Evi Rohmensen)

In deze corona tijd is het makkelijker en veiliger om kleding, speelgoed en make-up online te bestellen. Maar dat doen we meestal bij de grote bedrijven. Die zijn snel, goedkoop en makkelijk te bereiken. Maar wat als we onze horizon eens zouden uitbreiden? Dat we naar kleine bedrijven gaan zoeken, die vooral nu onze hulp nodig hebben. Er zitten voordelen en nadelen aan, maar welke zijn deze precies?  

Kleine bedrijven hebben vaak duurdere producten dan de grotere bedrijven. Dat komt doordat kleine bedrijven niet de middelen hebben om snel te kunnen produceren. Dat betekent vaak wel dat de producten van een betere kwaliteit zijn. Er is meer tijd ingestoken. Ook hebben zelfgemaakte cadeaus net even dat extra beetje liefde dat er bij de grote firma’s vaak niet is. 

Bij kleine bedrijven is het wel vaak dat er een minder uitgebreid aanbod beschikbaar is. Maar als je even verder zoekt vind je zeker meer opties, door bijvoorbeeld naar meerdere bedrijven te zoeken. Ik snap dat veel mensen daar geen zin in hebben en om eerlijk te zijn, heb ik daar vaak ook geen zin in. Zelf ben ik 17 en heb niet altijd het geld om duurdere cadeaus te kopen. Maar rond deze tijd, kerst, heb ik altijd moeite om een idee voor een cadeau te verzinnen voor mijn moeder en zus. Dan vind ik het leuker om een persoonlijker cadeau te geven en dan mag het zeker wat duurder zijn. Zelf heb ik niet de vaardigheden om een cadeau te maken, daarom is bij kleine bedrijven en winkels shoppen heel handig en leuk.  

Ik zeg niet dat je alleen moet shoppen bij kleine bedrijven, maar houd in gedachten dat vooral nu kleine bedrijven onze hulp nodig hebben. Door de corona crisis zijn veel kleine bedrijven al online gegaan, maar hebben minder reclame en minder zichtbaarheid op het internet. Grote bedrijven hebben namelijk het geld om reclame te maken 

Dus wat ik aanraad: zoek wat verder op het internetkijk op Instagram en Facebook en verbreed je horizon. Veel succes met het shoppen en stay safe! 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *