De Silent Disco, ken jij ‘m al? 

De Silent Disco, ken jij ‘m al? 


Ondanks dat ze nu gesloten zijn, weten we goed hoe het is om in een kroeg of disco te feesten, maar ben jij al bekend met de Silent Disco? Elke feestganger hoort via een koptelefoon de muziek die de DJ speelt. Verder is het stil in de feestruimte, vandaar de ‘silent’ disco. Door slim gebruik te maken van de Silent Disco, zijn er in 2020 meerdere corona-veilige feesten georganiseerd.  
 
Ontstaan 
Origineel komt het idee van een Finse sciencefictionfilm uit 1969In de film draagt men een koptelefoon tijdens een feestje. De eerste echte silent party vond plaats in 1999 maar het concept sloeg toen nog niet helemaal aan. Toen er in 2002 een Nederlandse artiest in Chicago een silent dancefeest organiseerde werden de silent party’s pas echt omarmd. Sindsdien zijn er wereldwijd silent party’s: van een thuisfeest tot een festival.  
 
Voordelen
 
Je hoeft niet te schreeuwen om je verstaanbaar te maken. Zet de koptelefoon af, en voilà: jij kan op een normale toon een gesprek houden met je vriend of vriendinOmdat het feest niet voor geluidsoverlast zal zorgen én je geen grote geluidsinstallaties nog hebt kun je de Silent Disco bijna overal wel organiseren. Wat nog meer zo leuk is aan dit type feest, zijn de verschillende kanalen. Hou jij meer van popmuziek of kom je toch echt voor de dancemuziek? Geen probleem! Tune in op het kanaal die jouw favoriete genre speelt.  
 
Coronaproof 
Het bedrijf Jolly Booth heeft op 4 april 2020 de eerste editie van “Silent disco met de Buren” georganiseerd. In een appartementencomplex hebben bewoners van een ‘corona-proof’ feest kunnen genieten. Elke bewoner die mee wilde feesten ontving een koptelefoon van het bedrijf. Doordat iedereen op zijn eigen balkon stond te dansen werd er genoeg afstand gehouden. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *