Handel van ‘cloned creditcards’ nog steeds in trek 

Handel van ‘cloned creditcards’ nog steeds in trek 

Een creditcard die gekloond wordt en waarmee vervolgens de bankrekening wordt leeggehaald. Voor de meeste mensen is dit een beangstigend idee, maar het gebeurt nog regelmatig. In 2011 zijn hiervoor diverse arrestaties verricht in heel Europa. Een Europese politieorganisatie sprak toen over een van de grootste bendes op dit terrein. Door deze en andere bendes werden toen in totaal 15.000 kaarten gekloond met een schadebedrag van 50 miljoen euro, schrijft Trouw. Nu anno 2021 kun je nog steeds gekloonde creditcards kopen, op Telegram en het DeepWeb. Hoe dat precies gaat, hoorden we anoniem van een verkoper van deze zogenaamde cloned cards. 

Voor een bedrag van 250 euro kun je bij Robin een gekloonde creditcard bestellen. Zijn achternaam wil hij niet geven maar dat is ook meer dan begrijpelijk omdat hij dagelijks zo’n 750 euro per dag verdient aan het verkopen van deze bankkaarten. Robin is 21 jaar oud en is oud-medewerker van een Nederlandse bank. Je kunt de pas zowel gebruiken bij een winkel of een pinautomaat. ‘’De levertijd voor een gekloonde creditcard is ongeveer twee dagen’’ zegt de verkoper. ‘’ We sturen de kaart na betaling via Bitcoin of Paysafecard. De virtuele kaart kun je al beschikbaar binnen 3 minuten in je bezit hebben’’. Als een kaart wordt opgestuurd gaat dit via PostNL. Robin laat de reacties van klanten zien in zijn Telegram-groep. Er wordt daar lovend over Robin gesproken. We lezen bijvoorbeeld: ‘’ Je bent een baas bro, het is aangekomen’’.  

Robin vertelt dat er nog niemand in de problemen is gekomen als gevolg van zijn illegale acties. Het verkopen van zijn gekloonde cards doet hij helemaal alleen. ‘’ Ik verkoop de kaarten door aan mijn klanten en heb zo mijn mensen waarvan ik de kaarten koop, Ik heb gemiddeld zo’n 3 à 4 klanten en meestal bestellen zij een kaart voor 250 euro.’’ Tijdens de feestdagen is het meestal drukker dan normaal, zegt Robin. Ook verkoopt Robin ‘EMV-software’, deze software kun je gebruiken om bankpassen te klonen. Hier wil hij verder niks over kwijt. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *