Pilot van langere openingstijden verlengd

Pilot van langere openingstijden verlengd

Het CDA Katwijk heeft op 12 januari bekendgemaakt de pilot van langere openingstijden van de milieustraat dit jaar weer voort te zetten. Het gaat hierbij alleen om de donderdagavonden in de maanden april tot en met oktober. De pilot is opgezet om de files in de milieustraat te voorkomen, met name op zaterdagen. Vorig jaar was de pilot geen groot succes. Waarom probeert de gemeente de pilot dit jaar toch weer opnieuw? In een online bijeenkomst geven ze antwoord op de vragen van de inwoners uit Katwijk over dit onderwerp.

Het doel van de pilot is om mensen te spreiden over de dag heen, zodat de bezoekers van de milieustraat zullen afnemen. Ondanks dat de milieustraat in 2020 langer geopend is geweest op de donderdagavonden, was het overdag alsnog te druk. Het CDA Katwijk geeft aan dit logisch te vinden, omdat er weinig gecommuniceerd werd naar de inwoners van Katwijk toe over deze pilot. Corien van Starkenburg, wethouder van het CDA Katwijk, geeft aan dit expres niet gedaan te hebben door de coronamaatregelen. “De aantrekkingskracht om dan naar de milieustraat te gaan wordt dan groter, en dat konden we op dat moment echt niet gebruiken.”

Dit jaar wil de gemeente het anders aanpakken en juist meer tijd besteden aan het onder de aandacht brengen van deze pilot. Dit willen ze doen door gebruik te maken van verschillende kanalen, zoals de plaatselijke krant en sociale media. Het langer openblijven van de milieustraat op donderdag is namelijk niet alleen goed voor de spreiding van mensen over de dagen heen, maar ook voor de afvalscheiding. “Als iemand een fulltimebaan heeft en dan ook nog eens op zaterdag lang moet wachten in de rij voor de milieustraat, maakt dat mensen ontevreden worden,” aldus van Starkenburg. Op deze manier hopen ze dat de mensen worden verspreid over de dagen heen en dus de drempel om even naar de milieustraat te gaan, kleiner te maken.

Ariyan Newzad is werkend bij de milieustraat en vindt de pilot een goed idee. “Het aantal bezoekers wat de afgelopen maanden kwam was soms te veel om een goed verloop van afvalscheiding te houden,” vertelt Newzad.  Volgens Newzad kwam dat vooral doordat mensen meer vrije tijd hadden door de lockdown, dus meer tijd hadden om op te ruimen.  “Al om al ervaar ik de pilot als goed en duidelijk en werkt het naar toebehoren” aldus Newzad.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *