Rommelige raadsvergadering in Katwijk over een mogelijke streekomroep

Rommelige raadsvergadering in Katwijk over een mogelijke streekomroep

De raadsvergadering op 21 januari is zacht uitgedrukt erg rommelig. De commissie spreekt met verschillende gastsprekers over de mogelijke federatie of fusie van de omroepen RTV Katwijk en omroep Bollenstreek. Hierin wordt informatie gegeven over de ideeën van het bestuur en wat verschillende vrijwilligers en leden vinden van dit plan. Ook wordt er door de gastsprekers Dennis Heemskerk en Jeffrey Schreuder gesproken over de samenwerking tussen de twee omroepen en hun bedrijf; De Zintuigfabriek (waar jongeren met verschillende soorten media leren werken).  

De heer de Bruin begint over wat hij vindt van de mogelijke fusie of federatie. ‘De cultuur van gemeente Katwijk moet gescheiden blijven van die van de Bollenstreek’, Zegt hij. Hierom is volgens hem een fusie geen goed idee. Een samenwerking ziet de Bruin wel zitten ‘Dat is goed voor beide omroepen’ benadrukt hij. 

Na de heer de Bruin is de heer Schaap aan het woord als gastspreker. Hij vertelt dat hij dit moment gebruikt als zijn democratisch recht. En komt daarmee gelijk met de deur in huis vallen. ‘Het bestuur van RTV Katwijk heeft mij opgedragen niet mijn zegje te doen in deze vergadering, omdat er anders sancties zouden komen’. Waarop verschillende gemeenteraadsleden vragen wat precies die sancties zouden zijn. Hij zegt hierop ‘ Ik zou uit de vereniging gegooid worden’. 

De raad vindt dat er niet goed is geluisterd naar de vrijwilligers van de regionale omroep. En zegt zich niet te willen mengen in de twist binnen RTV Katwijk. Mevrouw Smits van de gelijknamige fractie roept daarom ook op tot een punt van orde. Zo zegt zij; ‘ De partijen liggen zo ver uit elkaar, tot bedreigingen aan toe dat ik graag de vergadering op een ander moment verder zie gaan. Ik vind dit geen plezierige manier van vergaderen en het voegt niks toe.’ Meerdere fracties zijn het hier mee eens. De heer Spek reageert hierop. ‘We zijn hier bij elkaar gekomen op een niet al te fraaie raadsvergadering, maar ik zou wel graag de andere gastsprekers willen horen die waarschijnlijk ook andere punten willen inspreken’. Hier zijn ook veel raadsleden het mee eensen daarom mogen nog verschillende gastsprekers nog hun zegje doen. 

Dennis Heemskerk begint met zijn zegje over de samenwerking tussen de zintuigfabriek en de twee omroepen. Zo vertelhij dat de samenwerking tussen de zintuigfabriek en RTV Katwijk niet echt soepel verliep. Volgens Heemskerk was er namelijk niet goed professioneel contact vanuit RTV en had dit vele malen beter gekund. ‘De jongeren uit Katwijk werden bij BO veel beter en sneller ontvangen. Ze mochten gelijk een contract ondertekenen en konden een week later beginnen met het maken van hun programma’. VertelHeemskerk 

Jeffrey Schreuder (oprichter van de zintuigfabriek) verteld dat hij in eerste instantie voor een fusie is tussen omroep BO en RTV omdat een paar jongeren uit de Katwijkse zintuigfabriek ook bij BO radio maken. Ook zegt Schreuder dat hij zijn tijd wil gebruiken om uit te leggen hoe hij vindt dat een omroep anno 2021 er uit moet zien. ´sticht een nieuwe omroep met een goed stabiel bestuur wat niet zelf uitzendt, maar uitzend wat andere mediabedrijven maken. Alle mediabedrijven, verengingen en stichtingen leveren dan de content aan waar zij goed in zijn. RTV voor ouderen en de krant en sport. Katwijk Actueel voor snenieuws. Alles over Katwijk voor diepgaande itemsPodkat voor jongeren, Kattuk.nl voor cultuur en misschien is er wel een christelijke groep mensen die op zondag tv kunnen gaan maken´, Aldus Schreuder. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *