Horeca heeft het nog even zwaar, maar niks is onmogelijk

Horeca heeft het nog even zwaar, maar niks is onmogelijk

Veel ondernemers zijn door de lockdown bezig met slim ondernemen. Ook met de verlenging en de avondklok zijn vooral horecaondernemers genoodzaakt om manieren te vinden om toch geld te verdienen. De kamer van Koophandel geeft ook tips aan ondernemers zodat ze in deze crisistijd toch geld kunnen blijven verdienen. Mike Schuurman, eigenaar van Hendrick’s pub in Alphen probeert deze tijd ook door te komen door slim te ondernemen.

De horeca is al sinds 14 oktober 22:00 dicht. Veel ondernemers doen aan een menu met afhaalmaaltijden. Daarnaast zijn een aantal horecabedrijven bezig met manieren bedenken hoe zij kunnen gaan bezorgen. ‘De gevolgen van de coronacrisis voor onze branche zijn ongekend’, zegt Robèr Willemsen, voorzitter van KHN. ‘Wij doen er alles aan om horecaondernemers te helpen om deze storm te doorstaan’. Ook met de avondklok in zicht zien veel ondernemers in de toekomst een afname van de omzetmogelijkheden . Mensen kunnen namelijk als de avondklok is ingegaan niet meer afhalen vanaf die tijd, bezorgen is volgens de rijksoverheid nog wel mogelijk. Toch moeten ze manieren blijven vinden om geld te verdienen en om hun bedrijf staande te houden tot het mogelijke einde van de 1,5 meter samenleving in 2021.

Schuurman is overgegaan op een andere manier van geld verdienen. Hij heef een Ierse/Britse stijl pub in Alphen waar ze speciaal bier en eten verkopen. ‘Nu zijn wij ook genoodzaakt om eten en bier af te laten halen’ zegt hij. ‘We hebben elke dag van woensdag tot zaterdag een andere maaltijd, ook verkopen we grote flessen (speciaal) bier van de tap.’ Dit zorgt ervoor dat hij toch anders onderneemt dan de meeste horecabedrijven met een vaste menukaart. Dat slim ondernemen is bij veel ondernemers wel zwaar. ‘Ik ben heel hard aan het werk om quitte te draaien, het is niet ideaal maar zo hou ik het wel een tijdje uit.’ zegt Schuurman.  Hij hoopt dat zoveel mogelijk mensen komen afhalen bij hem. ‘We zijn redelijk betaalbaar en we hebben natuurlijk het lekkerste bier uit Alphen, dat moet voor studenten wel aantrekkelijk zijn’

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *