Digitaal praathuis ‘Clubhouse’ als bijbaantje 

Digitaal praathuis ‘Clubhouse’ als bijbaantje 

Social media ter illustratie

Clubhouse, een soort digitaal clubhuis, groeit snel in gebruikersaantallen. Er kan pas deelgenomen worden aan het sociale medium wanneer je een uitnodiging ontvangt van iemand die al actief is op de app. Deze uitnodigingen of beter gezegd: invites, worden online te koop aangeboden door verkopers om een extra zakcentje te verdienen. 

 

Wat is Clubhouse? 

Clubhouse is een exclusieve app die momenteel alleen bruikbaar is op iPhone toestellenDit vrij nieuwe sociale medium functioneert als een praathuis waar er meerdere kamers zijn. In elke kamer wordt een ander onderwerp aangesneden en elke kamer is toegankelijk voor iedereen. Inmiddels wordt de waarde van de app al geschat op een waarde van 1 miljard dollar, meldt Amerikaans nieuwsplatform Axion. De app meldt zelf dat het praathuis wekelijks door 10 miljoen actieve gebruikers bezocht wordt. 

Geld verdienen met Clubhouse 

Op het platform is er een royaal aantal ‘kamers waar gesproken wordt door ondernemers die advies geven op het gebied van ondernemen. Dit advies kan je uiteindelijk een betere ondernemer maken, waar je ten slotte geld mee kan verdienen. Maar er is ook een veel makkelijkere weg. Er is namelijk een klein handeltje ontstaan in het verkopen van de uitnodigingen. Niet iedereen kent namelijk iemand die al actief is op ClubhouseDeze invites, zoals Clubhousegebruikers ze noemen, worden van twee, tot soms wel vijf euro per uitnodiging verkocht. 

 /r/ClubhouseInvites 

Een subreddit, afgekort /r/ met daarachter de naam van het subforum, is een soort individuele categorie op het internetforum Reddit. Voor elk onderwerp bestaat wel een subreddit Op de subreddit /r/ClubhouseInvites zijn meerdere verkopers actief. Een enkeling geeft een invite gratis weg, maar de meesten vragen er geld voor. “Ik verdien ongeveer 33 euro per dag. Dat is zo’n 1020 euro per maand”, vertelt verkoper ManOfDeal’. Als verkoper is het wel belangrijk om op de hoede te blijven, want niet iedereen is eerlijk, vertelt ManOfDealIk ben deze week pas vier keer opgelicht. Dat is een klein bedrag in vergelijking met de succesvolle verkopen 

Hoe lang er nog geld te verdienen valt met deze uitnodigingen is voorlopig nog onduidelijk. Het is namelijk bekend dat Clubhouse uiteindelijk open zal gaan. Clubhouse zelf heeft nog geen acties ondernomen tegen verkopers. Ik denk niet dat Clubhouse iets gaat doen tegen het verkopen van uitnodigingen. Uiteindelijk helpen we het platform alleen met groeien, ze willen dat je anderen uitnodigt, zegt invite-handelaar Austin Welborn. 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *