Kamerplanten die jouw studentenkamer overleven

Kamerplanten die jouw studentenkamer overleven

Door de coronacrisis zitten studenten nu gevangen in hun studeergrotten. Gelukkig zijn er groene vriendjes die onze kamers kunnen opvrolijken. De kamerplant, zo’n leuke groene luchtverfrisser, is een ‘must-have’ in de studentenkamer. Het is de ultieme test. Wanneer jij voor een plantje kunt zorgen, ben je klaar voor ouderschap. Eenmaal begonnen zal al snel het verantwoordelijkheidsgevoel groeien: dit zijn mijn kindjes en ik moet ze in leven houden. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw groene baby’s niet sterven? Dat verschilt per plantje. Er zijn echter een paar soorten kamerplanten die notoir onverwoestbaar zijn. In dit lijstje maak je kennis met een paar van deze groene rakkers en kun je al snel jouw kamer opvrolijken en voorzien van schone zuurstof.

De Epipremnum (Drakenklimop) 

Deze vrolijke klimplant kan je decoratief opstellen en uitbundig laten hangen. Als een soort Tarzantje die door je studentenkamer slingert. In de juiste omstandigheden kan dit feestelijke knaapje met zijn hartvormige bladeren groter dan twee meter worden. In een tropisch klimaat kan hij als buitenplant zelfs langer dan twintig meter worden. Dat zal jij helaas niet kunnen meemaken, in je pittoresk Nederlands studiekamertje. Verder zijn er veel verschillende soorten die vooral afwijken in kleur, dus keuze genoeg!

De Zamioculcas (De Kamerpalm)

Deze robuuste kanjer kan goed tegen een stootje. Met zijn veervormige donkere blaadjes en langwerpige takken past hij in vrijwel elke vensterbank. De plant kan goed tegen langdurige droogte omdat hij gebruikt maakt van waterreserves. Bij te veel water slaat hij overtollig vocht weer op in deze reserves. Een ideale kamervriend voor de student dus!

De Sansevieria (Vrouwentong)

De vrouwentong is echt héél makkelijk om te verzorgen. Deze kompaan blijft voor altijd aan je zijde, tot de dood jullie scheidt. Tenzij je te veel water geeft, daar kan hij niet zo goed tegen. Aangezien het makkelijker is om water vergeten te geven zal dat geen probleem moeten zijn. De plant is sterk luchtzuiverend dus is een uitstekende vervanger voor je luchtverfrisser. Verder heeft deze koolstofdioxide assimilerende kamerplant maar weinig licht nodig.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *