Moordrecht wil niets weten van een fietssnelweg

Moordrecht wil niets weten van een fietssnelweg

Oost Ringdijk met kijk op de West Ringdijk (Foto: Lars Molenaar)

MOORDRECHT – Verontruste bewoners in Moordrecht willen absoluut niet dat er een fietssnelweg door het dorp komt. De snelheid van de fietsers zou gevaarlijk zijn en het zou de rust van het dorp verstoren. Moordrecht ligt perfect tussen Gouda en Rotterdam, de route van de fietssnelweg.  
 
De gemeente is van plan een fietssnelweg van Gouda naar Rotterdam aan te leggen. Een deel hiervan komt mogelijk op de Oost- en West Ringdijk. Beide dijken zijn vrij smal en dat zou gevaarlijk zijn voor onder andere de kinderen en mensen die er lopen met hun hond. Ook is de aanvraag van de verontruste bewoners voor een maximumsnelheid van 25 kilometer per uur genegeerd.  
 
Deze bewoners willen helemaal niets weten van dit plan van de provincie. Zij hebben flyers uitgedeeld door heel het dorp en gevraagd aan de inwoners van Moordrecht om deze te tekenen. Dat zou belangrijk zijn om de gemeente Zuidplas van gedachte te veranderen en de fietssnelweg misschien buiten het dorp te houden.  
 
Eén van deze verontruste bewoners van het dorp zegt dat het woon- en werkverkeer alleen maar bevordert en dat het fietspad gaat zorgen voor steeds meer drukte. Mensen gaan de elektrische fiets dan vaker gebruikenDesirée zal zich niet meer veilig voelen, als dit plan zo doorzet. ‘’Ook mijn nichtjes en kind gaan mee met hun loopkarretje of -fietsje. Mensen die zo hard rijden, kunnen hier niet op tijd remmen.’’ Desirée geeft aan dat er dan om de tien meter drempels voor fietsers geplaatst zouden moeten worden om de maximumsnelheid te beperken. ‘’Mochten er ongelukken gebeuren, schroom ik niet om mijn honden te laten terugbijten’’, zegt Desirée, één van de bewoners. ‘’In Moordrecht is totaal geen handhaving!’’ 
 
De handtekeningen zijn verzameld en zullen worden opgestuurd naar de gemeente. De gemeenteraad van Zuidplas had op 15 september een raadsvergadering waarin zij zich bogen over dit onderwerp. De gemeenteraad heeft het voorstel niet in stemming weten te brengen en heeft het dus teruggegeven aan het College van B en W.  
 
Desirée is niet de echte naam van de mevrouw. Zij wil graag anoniem blijven.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *