Kermis Gouda gaat niet door

Kermis Gouda gaat niet door

Kermis Gouda, 2019 Bureau de Kermisgids

De kermis die al 100 jaar plaats vindt op de Markt in Gouda gaat dit jaar niet door vanwege corona. De kermis zou volgende week dinsdag opengaan, maar het is simpelweg niet mogelijk om de maatregelen van het RIVM te handhaven. “Besmettingen zijn niet te vermijden’’. De jongeren van Gouda zijn teleurgesteld.

Bureau de Kermisgids, de organisator van de kermis, heeft gekeken naar andere opties voor de kermis. Het nadeel van de Markt is dat er geen omheiningen rond de markt mogen komen, en er geen anderhalve meter kan worden gehandhaafd. Zonder omheiningen is het aantal mensen niet te controleren en handhaven. Er kunnen geen omheiningen rondom de markt omdat die het winkelgebied zouden blokkeren. De kermis verplaatsen naar later in het jaar is ook niet mogelijk omdat de machines dan al voor de winter zijn opgeborgen.

Charlotte, 18, vertelt dat ze vooral de sfeer van de kermis gaat missen en het tegenkomen van oude bekenden. Maar ze begrijpt wel waarom de kermis is afgelast. “Er komen te veel mensen, de kermis is druk en dan loopt iedereen langs elkaar, besmettingen zijn niet te vermijden’’.

Daniel, 17, had de risico’s wel willen nemen maar wel met een mondkapje als maatregel. “Zolang er een maximum is op het aantal bezoekers door mensen te berekenen per vierkante meter had er wel een compromis kunnen komen’’.

Laura en Sara, 17, gaan allebei niet op zoek naar de kermis op een andere locatie. “Kermissen zijn altijd heel druk en een beetje chaotisch, dat is een corona mijnenveld’’. Aldus Laura. Zo vertelt Laura ook dat ze het jammer vindt voor de mensen die hun brood verdienen door middel van de kermis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *