Tweedehands wintershoppen bij GC & FC Olympia

Tweedehands wintershoppen bij GC & FC Olympia

Oly's Kinderkledingbeurs 2020 - Foto: Isa Smeele

Heel veel tweedehands kleding voor de kinderen: dat was er te vinden op Oly’s Kinderkledingbeurs bij de Goudse cricket- en voetbalvereniging GC & FC Olympia. De beurs ging afgelopen maandag van start. Het grote kantinegebouw was ook dit jaar weer omgetoverd tot mini-kledingwinkel. Om het zo corona-proof mogelijk te houden is er gewerkt met tijdsloten. Dit jaar hadden de kinderen drie dagen achter elkaar de kans om door tweedehands winterkleding te snuffelen. 

Tweedehands winkelen is echt iets van nu en daar wordt dan ook mooi op ingespeeld; in de hele ruimte staan tafels en rekken vol kleding, allemaal ingeleverd door ouders van wie de kinderen uit de kleding zijn gegroeid. Er is momenteel zelfs een wachtlijst om de kleding te kunnen doneren voor deze beurs. Animo genoeg dusIn de kantine lopen kinderen samen met ouders enthousiast door de kleding te snuffelen. Er zijn enorme hoeveelheden kleding aanwezig. Wat aan het einde van de beurs nog niet is verkocht, wordt voor het grootste deel geschonken aan de Stichting Non-foodbank in Gouda. 

Twee keer per jaar wordt deze beurs gehouden. Er is een editie voor voorjaarskleding en voor winterkleding. De voorjaarseditie van dit jaar werd helaas geannuleerd, omdat de coronamaatregelen op dat moment net ingingen. Gelukkig zijn er voor deze wintereditie passende oplossingen gevonden om het door te kunnen laten gaan. Zo kunnen de bezoekers bij de ingang gelijk hun handen desinfecteren zodat iedereen veilig door de kleding kan speuren en wordt er gewerkt met tijdsloten. 

Een van de organisatoren vertelt dat het dit jaar wat kleiner is gehouden dan normaal. ’’Voorgaande jaren verkochten we ook nog wat kleding voor volwassenen. Dat is deze keer even achterwege gelaten. Het werd anders een beetje te vol.’’ In verband met corona konden er elf mensen naar binnen per tijdslot van 45 minuten. Deze mensen hadden zich van tevoren aangemeld. Maandagavond waren er drie van deze tijdslotenOm tóch zoveel mogelijk mensen de kans te geven om te shoppen, is de beurs verspreid over drie dagen; dinsdag en woensdag waren er ook nog rondes. Normaal gesproken is er één avond waarop exclusief toegang is voor Oly’s Facebookvrienden, waarna de volgende dag de rest van de mensen kan gaan shoppen. Ondanks de kleine aanpassingen hebben de dames van Oly’s er dus ook dit jaar een geslaagde beurs van gemaakt. 

Over de auteur

Isa Smeele

Student Journalistiek aan de HU

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *