Kunst Kring presenteert online expositie Vrijheid 

Kunst Kring presenteert online expositie Vrijheid 

Lente expositie 2019 [foto: fotoclub WKK]

Ook dit jaar heeft de Waddinxveense Kunst Kring weer een expositie. Expositie ‘Vrijheid’ zou eigenlijk al in april moeten hebben plaatsgevondenmaar door de intelligente lockdown was dat geen optie. Daarom de beslissing om de expositie vanaf 1 oktober online te zetten. In plaats van de normale twee dagen, is de expositie nu tot en met december online te bekijken. 

Voorzitter van de Waddinxveense Kunst Kring Theo van der Velde, 74, vertelt dat de beslissing om de expositie online te zetten niet heel lastig was. “’De corona-situatie verbeterde niet, het werd alleen maar erger.” In de Kunst Kring zitten veel risico gevallen vertelt van der Velde. Ook zijn er vaak honderden mensen bij een expositie aanwezig en is het niet haalbaar om de anderhalve meter afstand te bewaren. Dit betekent dat niet iedereen de expositie had kunnen bezoeken, die dat graag had gewild. Het is dus een verstandige beslissing geweest om de expositie online te zetten vertelt van der Velde. 

Op de vraag of dit in een corona vrije tijd nog steeds gaat gebeuren zegt van der Velde direct van niet‘’Zeker weer fysiek, dan is het allemaal wat echter’’. De kunstwerken in de online expositie zijn of foto’s van schilderijen en kunstwerken of gewoon foto’s. Iedereen die lid is van de Kunst Kring kan aan de expositie deelnemen. Er is dus geen vereiste van een professionele, of juist amateuristische achtergrond. De expositie is gratis te zien voor iedereen op de site van de Waddinxveense Kunst Kring.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *