Horecakoppel Van Gastel komt met nieuw project op stationsplein

Horecakoppel Van Gastel komt met nieuw project op stationsplein

Pand nieuwe horecazaak van Gastel's (foto; Marjolein van Loenen)

Het Goudse horecakoppel Lennart en Sharon van Gastel laten weten dat zij nog lang niet klaar zijn met ondernemen. December dit jaar openen zij de deuren van hun vierde horecazaak in Gouda. Het oude pand van de Goudse Verzekeringen krijgt namelijk een nieuwe invulling. Het moet het visitekaartje worden voor elke bezoeker van de stad. 

Lennart en Sharon van Gastel laten zich niet tegenhouden door de coronacrisis en besluiten om tegenover het station Gouda een nieuw project te starten. Het stel geeft aan dat zij op de langere termijn kijken en dat de coronacrisis daarom geen invloed heeft op het openen van hun zaak. Je kunt het zien als een extra uitdaging, die zij graag aangaan.  

“Het wordt geen doorsnee lunchroom” vertelt meneer Van Gastel. Het wordt een veel uitgebreider concept, waar eenieder zich op zijn gemak kan voelen. “Er komen werkplekken voor studenten en flexwerkers, maar ook een kinderruimte met speelgoed. Gasten kunnen binnen plaatsnemen en er komt een ‘To Go corner’ voor de mensen die koffie, thee, broodjes of kleine snacks mee willen nemen.” 

Naast de consumpties die gasten kunnen nuttigen, is het mogelijk fietsen te huren. De Van Gastel’s hebben namelijk Fietsverhuur Gouda overgenomen en hebben hierdoor de mogelijkheid gekregen om meer dan zestig fietsen te kunnen verhuren. “We proberen ons hierdoor ook aantrekkelijk te maken voor toeristen die Gouda komen bezoeken”, legt van Gastel uit.  

Tien jaar geleden besloot het stel om De Museumtuin in Gouda om te toveren in een lunch en diner gelegenheid. Dit beviel ze zo goed dat ze twee jaar later het restaurant De Lichtfabriek opende. Nu wordt er al vier jaar gewerkt aan Het Weeshuis, dat een hotel in de binnenstad van Gouda gaat worden. Het stel vindt het een uitdaging om steeds nieuwe energieën in oude gebouwen te stoppen. Zij geven dan ook aan dat het project, dat december dit jaar start, niet hun laatste project zou zijn.   

De nieuwe horecazaak van het stel zal december 2020 zijn deuren openen en is van zeven uur ’s ochtends tot zeven uur ’s avonds open voor gasten. De naam van de zaak houden zij nog even geheim.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *