Gouda komt met nieuwe app ‘Gouda Denkt Mee’

Gouda komt met nieuwe app ‘Gouda Denkt Mee’

'Gouda Denkt Mee' app (Foto: Lars Molenaar)

Gemeente Gouda heeft deze week een nieuwe app gelanceerd: ‘Gouda Denkt Mee’. Hierin komen allerlei vragen die de inwoners van Gouda kunnen beantwoorden. De gemeente hoopt hiermee de mening van Gouda beter in kaart te kunnen brengen. 
 
Via deze app kunnen de inwoners op een gemakkelijke manier hun mening geven over verschillende zaken. Nu sociale media enorm groot zijn en steeds meer ouderen ook online actief zijn, wilde de gemeente met een nieuw hedendaags platform komen. Daar is deze app uit voortgekomen. Ook probeert de gemeente via deze weg meer mensen de bereiken, om zo de tevredenheid van de Gouwenaar omhoog te halen.  
 
Henriëtte Meijer, een inwoonster uit Gouda die de app heeft gedownload, is erg blij dat de gemeente met deze app is gekomen. ‘’Ik had normaal niet echt het gevoel dat ik iets te zeggen had over wat er speelde in de gemeente, daarom ben ik erg blij dat er via deze app geluisterd wordt naar de inwoner.’’ Meijer zegt dat ze het ook slim vindt dat er in deze coronatijden een app is ontwikkeld. ‘’Nu zitten er toch meer mensen thuis dan normaal en dan zit je ook sneller op je telefoon. Mensen zullen dan misschien sneller een app downloaden.’’ Of ze zelf de onderzoeken al heeft ingevuld, heeft ze een antwoord op, ‘’Ja tuurlijk, ik heb ze meteen ingevuld en ik hoop dat meer mensen de app gaan downloaden, zodat de gemeente ermee aan de slag kan.’’  
 
Er staan nu drie onderzoeken in de app, namelijk over cybercrime, vuurwerk rond oud en nieuw en omgevingsvisie. ‘Gouda Denkt Mee’ is te downloaden voor iOS en Android. Wanneer de app is gedownload, kun je meteen aan de slag. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *