Nieuwe film: bitterzoete romkom “Casanova’s”

Nieuwe film: bitterzoete romkom “Casanova’s”

Foto: shot uit de film

Dit weekend is de nieuwe Nederlandse film Casanova’s in de bioscoop verschenen. Een zoet liefdesverhaal tussen een datingcoach en haar leerling die elkaar toevallig herkennen uit hun tienerjaren. Ook al is de film vrij voorspelbaar, charmes heeft het wel. Met name de mooie beelden vanuit Rotterdam zorgen voor een leuke sfeer. De regisseur is niet zuinig geweest met droneshots.

Het is weer een typische romantische komedie, een genre waar Nederland al jaren erg goed in is. De cliché liefdesverhalen lijken nooit op te raken. Vervolgens wordt er nog een blik BN’ers opengetrokken en voilà! Een nieuwe film is geboren en alle huisvrouwen kunnen zich weer klaarmaken voor een ladiesnight in de bioscoop. Het liefst gevolgd door een gesponsorde goodiebag en een glas champagne.

Roos, gespeeld door Lieke van Lexmond, en Bas, gespeeld door Jim Bakkum, zijn de hoofdfiguren in het verhaal. En ja, je raadt het al, ze zijn voor elkaar bestemd. Toch moet er een versiercursus, feest, slechte date en een relatie- en carrièrecrisis aan voorafgaan, voordat het eindelijk zo mag zijn. Tja, het leven gaat niet altijd over rozen.

Eén ding waar de makers wel erg hun best op hebben gedaan, zijn de prachtige beelden van Rotterdam. Hotel New York, de Erasmusbrug, alles komt voorbij. Dus mocht je een echte fan zijn van de stad Rotterdam, zou deze film ook prima kunnen dienen als twee uurtjes citysightseeing.

Kortom, het is een prima film voor een avondje ontspannen. Verwacht echter niet een bijzonder mooi of vernieuwend verhaal. Het is en blijft een Nederlandse romkom.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *