Kerstbomen zijn onmisbaar voor de Kerstperiode

Kerstbomen zijn onmisbaar voor de Kerstperiode

Kerst komt steeds wat dichterbij,  iedereen is dan ook druk bezig met het kopen en optuigen van kerstbomen. Afgelopen weekend in de de Praxis in Utrecht-Zuid is het drukker dan druk geweest voor het kopen van kerstbomen en kerstversieringen. Mensen zijn op zoek naar dé perfecte kerstboom, maar dat lijkt moeilijker te zijn dan dat je denkt. 

Grote, kleine, brede, smalle kerstbomen, je hebt van alles wat bij de Praxis in Utrecht-Zuid. De een is op zoek naar een mega kerstboom en de ander naar een pietepeuterig kerstboompje. Ook heb je de keuze bij de Praxis of je voor een echte kerstboom gaat of een neppe, het is maar net waar je voorkeur voor uit gaat.

‘Ik ben zelf gek op echte kerstbomen, die vind ik mooier en de geur van echte kerstbomen vind ik heerlijk’, aldus Valerie Kattevilder, bezoekster in de Praxis. ‘Zelf woon ik niet zo groot dus ik moet al snel gaan voor een kleine kerstboom, wat ik tevens niet erg vindt, ik vind het juist heel knus en gezellig’, laat Kattevilder weten.

Kerstige muziek en het staan van grote versierde kerstbomen in de Praxis zorgt voor een kerstige sfeer. Mensen zijn blij en zijn reuze enthousiast van het halen van een kerstboom en de nodige versiering. Kinderen zingen mee met de kerstliedjes en mogen versiering uitkiezen voor in de kerstboom, oudere in de Praxis kopen veel kerststerren en onnodige pluralia. Medewerkers die werken bij de Praxis lopen in kersttruien, zijn druk met het vullen van de kerstversieringen en het helpen klanten.

Kerstbomen zijn voor veel mensen en families de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. De kerstbomen komen steeds eerder in huis en worden steeds mooier en mooier opgetuigd. Kerst wordt gekenmerkt met samen zijn van familie, het lekkere eten, het ontvangen en geven cadeaus en het hebben van een kerstboom. Onder de kerstboom liggen vaak cadeaus tot aan de kerstdagen, dan mogen de cadeaus uitgepakt worden. ‘Zelf liggen er bij ons altijd cadeautjes onder de kerstboom, de dagen tot aan de Kerst vormt er een steeds grotere walm van cadeaus’. ‘Een prachtig versierd kerstboom met daaronder allemaal cadeautjes is voor mij persoonlijk het perfecte plaatje’, aldus Kattevilder.

‘Ik vind het helpen van klanten met het uitzoeken van hun perfecte kerstboom erg leuk, de ene klant heeft een hele andere stijl dan de ander wat zorgt voor afwisseling in het werk wat ik doe’, aldus Ryan, werkt bij de Praxis in Utrecht-Zuid. ‘De drukte bij ons wisseld per week,  in het weekend is het altijd een stuk drukker dan doordeweeks’, laat Ryan weten. Dat komt natuurlijk omdat in het weekend veel meer mensen vrij zijn en tijd hebben om een kerstboom te kopen en de dag zelf nog op te tuigen.

Na de kerstdagen wordt de kerstboom door veel mensen weer weggehaald. De leukste periode van het jaar voor vele, daar is een einde aangekomen en 2022 is in zicht. Bij de Praxis komen er weer rustige tijden aan en er kan weer een lijstje gemaakt worden met cadeautjes voor de volgende Kerst.

https://soundcloud.com/user706060210/kerst-sfeer-reportage/s-dN8V2hW7LgR?si=678bc98c60ec436db3d694a19da07541&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Sophie van Splunder

Sophie van Splunder (2004) is studente aan de Hogeschool Journalistiek in Utrecht. Haar doel is uiteindelijk om een goede ambitieuze journalist te worden die veel mensen kan en gaat bereiken. De televisiejournalistiek spreekt haar erg aan en daar zou ze graag in de toekomst mee wat willen doen. Als je kijkt naar Sophie haar karakter is ze een open en nieuwsgierig persoon die graag bezig is. Naast dat is ze ook een vrij gevoelig persoon die veel aan voelt en op die manier haar intuïtie volgt. Veel verschillende karaktereigenschappen dus die haar hopelijk gaan helpen met het bereiken van haar doelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *