Ondanks de dichte horeca toch voor sommigen genoeg werk

Ondanks de dichte horeca toch voor sommigen genoeg werk

Foto door: DriessenFood

Bunnik- Het is nog donker buiten en koud, maar binnen bij Driessen Food zijn er al mensen aan het werk ondanks dat de horeca dicht is door de maatregelen die de overheid naar buiten heeft gebracht. Hier gaat namelijk het produceren van grootverbruik van maaltijd boxen en flitsbezorging nog gewoon door. 

 

Chauffeurs

Om acht uur rijdt de eerste bus ook al weg en worden de laatste busjes ingeladen met kratten die bezorgd kunnen worden. Normaal gesproken levert het bedrijf Driessen Food ook aan de horeca en draaien de busjes op volle touren door ons kleine land, maar op dit moment allen voor kleine bestellingen van horeca die nog aan afhaalbezorging doen en naar de flistbezorging filialen. 

Erwin Doeser (29) is chauffeur bij Driessen Food en vind het jammer dat er zo weinig te doen is. ‘Voor mij is bezorgen het leukste wat er is. Door corona zie ik al bijna geen mensen meer en waren de klanten het enige contact wat ik had met mensen. Normaal rijd ik ook vijf dagen in de week op de bus, maar momenteel mag ik blij zijn als ik twee dagen mag rijden.’ Erwin mag vandaag de weg op, maar de afgelopen weken heeft hij gestaan in de productie van grootverbruik. 

 

Maaltijd boxen 

Het geluid van machines die verpakkingen sealen vliegen je om de oren en om dat te verbergen staat de radio hard aan en zijn er mensen in de ruimte lekker aan het meezingen. Iedereen kijkt vrolijk en lijkt het ondanks het vroeg is er zin in te hebben. Mensen lopen in witte pakken met blauwe mutsjes en grote dikke schoenen die bijna lijken op klompen. Bradley Neijndorff (19) werkt al een langere tijd in dit bedrijf en is teamleider van de ochtendploeg vandaag. ‘Het is vroeg opstaan en hard werken, maar ik weet dat als ik hierbinnen kom het ook heel gezellig is. De sfeer hier is altijd goed, ook als het even druk is. Het wil nog wel eens voorkomen dat een van de machines er even geen zin meer in heeft en stopt met het sealen van de bakjes. Er kan dan een achterstand op lopen, maar dat gebeurt op dit moment bijna niet.’ 

 

Verschillende landen

Boven de productieruimte is een andere ruimte waar kratten worden gevuld met de producten van flitsbezorging, maar ook met chorizo stukken die in dozen worden gedaan. De chorizo is niet bedoeld voor de Nederlandse markt maar voor de Duitse en zo zijn er ook producten die naar Frankrijk worden geleverd.  

 

Hart voor de horeca

Ondanks de maatregelen blijft het bedrijf klaar staan voor de horeca. Zoals in de persconferentie aangegeven mag afhalen en bezorgen natuurlijk wel. Renate Kroon (42) werkt op de verkoopafdeling en hoopt snel voor de horeca op groen licht. ‘Het is jammer dat de horeca dicht is gezondheid staat natuurlijk centraal, maar veel ondernemers zijn er klaar mee en hebben het echt nodig om weer open te gaan, zodat ze niet de deuren van hun restaurant voorgoed hoeven te sluiten. We hopen snel weer op groen licht zodat ook ik weer telefoontjes kan ontvangen van klanten die vrolijk hun bestelling kunnen doen.’ 

 

Luister hieronder naar het item, waar Amber een dagje meedraait in de productie van Driessen Food. 

https://soundcloud.com/amber-van-de-kuil/driessenfood?si=f6d5ec8201b644efaff88a94844150b1&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Amber van de Kuil

Amber van de Kuil heeft haar Media Redactiemedewerker opleiding afgerond en besloot daarna de vervolgopleiding Journalistiek te studeren aan de Hogeschool Utrecht. Haar passies liggen bij camera journalistiek, radio en podcasting. Met haar ervaring bij OUT.TV Media weet ze al veel over de entertainment journalistiek. Ze wil haar kennis verbreden op het gebied van maatschappelijke thema's en bijzondere verhalen van anderen in beeld gaan brengen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.