Bewoners en gemeente zijn niet op de hoogte van benzine diefstallen in Lunetten

Bewoners en gemeente zijn niet op de hoogte van benzine diefstallen in Lunetten

Utrecht- In Utrecht, specifiek de wijk: lunetten, zijn meerdere mensen slachtoffer geworden van benzine diefstal. Als je door de wijk loopt lijkt er niks aan de hand. Hoge flats en een gezellig park, waar mensen aan de wandel zijn met hun hond. Genoeg oplettende ogen zou je zeggen dus. Maar dat is niet zo. Bewoners, medewerkers van de benzinepomp en zelfs de gemeente wist namelijk niks van de benzine diefstal af. De eerste benzine diefstallen werden begin februari onder andere bekend gemaakt op het internet via het AD en op sociale media door RTV Utrecht. De autoklepjes worden van de auto’s afgesloopt, waarna er vervolgens benzine uit de auto’s gejat kan worden.

 

Onbekend

 

Ondanks de verschillende nieuwsbronnen die dit nieuws gepubliceerd hebben, weten sommige mensen hier niks van af. Verschillende bewoners die in de wijk zelf wonen zeggen nergens van af te weten. Zo ook, Laila Westendorp. Zei zegt het volgende op de vraag of ze op de hoogte is van de benzine diefstal in haar wijk: ’Voor mij is dit nieuw, nergens heb ik dit gezien of gelezen en ik heb ook niemand hierover horen praten.’ Later zegt ze lachend: ’Gelukkig ben ik vijf keer gezakt voor mijn auto prakrijk en heb ik dus ook nooit een auto gehad. ’Door de schuifdeur loop je naar binnen, je ruikt de geur van koffie en verse broodjes. Sylvain de Bie (medewerker tankstation BP) wist ook niks van de diefstallen af, ‘Is dat zo’, zei hij. Medewerker van de gemeente Utrecht, Irene Meijers, zei dat je bij vragen over deze ‘Benzine boeven’ kon mailen naar het emailadres: bestuurscommunicatie@utrecht.com. Zelf was zei hier namelijk ook helemaal onbekend mee.

Slachtoffers

 

Wie wel van deze bizarre diefstallen afwist is de 52-jarige Olivier van der Meijden. Hij zegt: ’mijn vrouw is nu met de auto weg dus ik kan het niet controleren.’ Op de facebookpagina Prikbord Lunetten melden meerdere mensen zich waarbij ook hun benzine dop is opengebroken, toch is het pas bij één geval echt duidelijk dat er ook daadwerkelijk benzine gestolen is. Een ooggetuige zag drie verdachte maar toen de politie kwam waren hun al gevlucht, meldde ed.nl. Van der Meijden vindt dat de benzineprijzen torenhoog zijn, maar dit is natuurlijk gewoon het kapot maken van andermans spullen en in een enkel geval dus zelfs diefstal, zegt hij.

 

Oorzaak

 

De hoogstwaarschijnlijke reden van het willen jatten van benzine is dan ook: de hoge benzineprijzen. Marten Jan Heida laat in een recensie van het BP-tankstation in Lunetten weten wat hij ervan vindt. ‘Hij is behoorlijk duur in vergelijking met de andere stations binnen één kilometer in de omgeving.’ Ineke de Graaf zegt: ’Tank hier misschien altijd wat duurder maar wel met vriendelijk en behulpzaam personeel.’ Soef vindt het best duur om hier te tanken voor een normale volksbuurt en daarnaast zegt hij dat het er altijd overvol is met jongeren die alles doen behalve tanken. Of het stelen van benzine specifiek in de wijk lunetten gebeurt omdat het tanken hier duur is, is nog maar de grote vraag. Maar het allergrootste vraagteken staat nog achter de vraag: wat gaat er gebeuren om de buurtbewoners op de hoogte te stellen?

Over de auteur

Madelief Bakker

Madelief Bakker is geboren op 14 mei 2003 in Hoorn. Anderen vinden haar een sociaal en lief persoon die doelgericht te werk gaat. Ze studeert journalistiek aan de Hoge School Utrecht en zit in haar eerste jaar. Haar interesse ligt vooral bij media en misdaad. Later zou ze graag een eigen bedrijf willen opstarten. Madelief gaat in haar vrije tijd graag leuke dingen doen met vrienden of wandelen met haar hond Flo in het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.