Weinig tot geen carnavalsvierders in Rotsoord

Weinig tot geen carnavalsvierders in Rotsoord

Rotsoord- Lege straten in Zuid-Utrecht met carnaval, wat gevierd wordt van zondag 27 februari tot en met dinsdag 1 maart. Soms een voetganger die voorbijloopt en nog enkel een paar fietsers. Het is koud en er is geen sfeer te bekennen. Nergens versiering, zoals: slingers, bloemenkransen en vlaggetjes. Geen gezang en geschreeuw van blije mensen. Maar misschien nog wel het belangrijkste van carnaval: geen verkleedde mensen en/of praalwagens.

 

Cafés en Restaurants in Rotsoord

 

Van de cafés in Rotsoord willen sommige werknemers niks met het carnaval te maken hebben. Zo ook Jasper van Hove, medeweker van restaurant De Zagerij in Rotsoord. Op de vraag of er ook carnaval gevierd wordt in Rotsoord zegt hij heel kort en krachtig: ’Gelukkig niet! ’Serge daarentegen, woordvoerder van café Klein Berlijn in Rotsoord, vindt het juist jammer dat er geen carnaval gevierd is, hij verteld: ’Helaas geen carnaval gevierd dit jaar dus ik heb geen leuke verhalen te vertellen.’ Daarnaast zegt leidinggevende van Camping Ganspoort (restaurant), Pierre Schoonhoven nog het volgende: ’Zo ver ik het kan bekijken is er op geheel Rotsoord geen carnaval gevierd. Het was hier redelijk stil tot bijna leeg.’ En dit terwijl er een bord met een leuk clowntje erop bij het restaurant stond, met de tekst: Kom jij gezellig bij ons langs!?

Bewoners rondom Zuid-Utrecht

 

Carmen Klok, wonende in Rotsoord, vindt carnaval een vervelend feest wat van haar ook wel zou mogen verdwijnen. ‘Het enige wat die mensen de hele dag doen is zuipen en een beetje lawaai maken, daarnaast zijn ze iets van een half jaar bezig met zo’n praalwagen maken en dat ding wordt vervolgens aan het einde toch weer gesloopt’, zegt ze. Justin Hamer, een van de weinige die op het terras in Rotsoord zit, heeft hier een hel andere mening over. ’Ik vind het enorm jammer dat er hier in Zuid-Utrecht over het algemeen geen carnaval wordt gevierd, ik ben altijd aan voor een feestje en al helemaal na deze verschrikkelijke corona periode.

Is het de corona?

 

Ondanks dat bijna alle corona maatregelen door de overheid zijn laten vallen ging in veel steden de optocht niet door. Veel praalwagens waren namelijk niet op tijd af omdat het een tijdje geleden nog niet duidelijk was of carnaval überhaupt wel door kon gaan. Je zou dan ook denken dat corona een reden zou kunnen zijn van het niet vieren van het carnavalsfeest in Rotsoord. Alleen dit is dus niet het geval, Rotsoord is gewoon niet een gedeelte waar carnaval geliefd wordt.

 

Carnaval in Utrecht

 

Carnaval is een volksfeest, wat altijd zeven weken voor Pasen plaatsvindt. Het is bedoeld en bedacht om nog even uit je dak te gaan en gek te doen voordat het vasten begint. Het is de bedoeling dat je je verkleed met carnaval en het nuttigen van alcohol is er ook een groot deel van. Tijdens carnaval wordt Utrecht Leemput genoemd. Door heel Utrecht krijg je alleen maar weinig van het carnaval mee, behalve op Utrecht Centraal waar het sterft van de mensen die naar het zuiden van Nederland gaan om daar carnaval te vieren. Toch werd er in sommige gedeelten van Utrecht wel carnaval gevierd, zo ook in: Harmelen, Rhenen en Achterveld. In Zuid-Utrecht, waaronder in Rotsoord bleef het dus echter rustig en werd geen tot weinig carnaval gevierd.

Over de auteur

Madelief Bakker

Madelief Bakker is geboren op 14 mei 2003 in Hoorn. Anderen vinden haar een sociaal en lief persoon die doelgericht te werk gaat. Ze studeert journalistiek aan de Hoge School Utrecht en zit in haar eerste jaar. Haar interesse ligt vooral bij media en misdaad. Later zou ze graag een eigen bedrijf willen opstarten. Madelief gaat in haar vrije tijd graag leuke dingen doen met vrienden of wandelen met haar hond Flo in het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.