Veiligheid in Hoograven

Veiligheid in Hoograven

Utrecht Zuid- Over Hoograven, een woonwijk in Utrecht-Zuid, rustte de afgelopen jaren een crimineel imago. Schietpartijen, aanranding, lastig gevallen worden op straat, diefstal… deze wijk had er allemaal mee te maken. Maar, hoe zit dat tegenwoordig? Voelen de inwoners zich veilig in hun eigen buurt? 

In deze explainer-video doen beginnende journalisten Cato Arends en Paula Goossens onderzoek naar de buurtveiligheid van Hoograven, vooral met nadruk op hoe veilig de bewoners zich zelf voelen in de wijk. Arends en Goossens hebben een enquête uitgezet waar mensen dit konden laten blijken, en dat hebben ze ook gedaan. Maar liefst 146 inwoners over heel Hoograven op hebben gereageerd, en hun visie en gevoel met ons gedeeld. De resultaten ontwikkelde zich tot een verrassende uitkomst. Al nieuwsgierig? Bekijk dan hieronder snel de hele explainer:

Over de auteur

Cato Arends

Cato Arends is een upcoming journalist die bezig is haar kwaliteiten binnen dit vakgebied te ontdekken. Ze heeft een passie voor audio en video wat ze hoopt in de loop der jaren beter te ontwikkelen. Verder is ze een enthousiaste en nieuwsgierige meid waarvan je zeker weten veel leuke items kan verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *