Het oogstfeest laat zien waarom de Koppelsteede méér is dan een kinderboerderij

Het oogstfeest laat zien waarom de Koppelsteede méér is dan een kinderboerderij

ingang boerderij de Koppelsteede

Lunetten – De Koppelsteede is méér dan alleen maar een kinderboerderij. De waarde die deze boerderij hecht aan dit ideaal, uit zich in het oogstfeest op 25 september. Het begin van de oogst wordt deze maand ook op haar zusterboerderijen onder overkoepelend orgaan Utrecht Natuurlijk, op interactieve manier met jong en oud gevierd.

“Wat op onze boerderij anders is, is dat we het belangrijk vinden dat we niet alleen dieren bieden om naar te kijken, maar dat het hele verhaal ook naar voren komt. Zo worden schapen hier bijvoorbeeld gebruikt voor hun vacht”, aldus Robert, een educatiemedewerker die al twee jaar bij boerderij de Koppelsteede werkt. Met deze uitspraak bedoelt Robert dat het belangrijk is dat de reden waarom deze dieren op de boerderij worden gehouden ook wordt verteld aan bezoekers.

Samenwerking met lokale initiatiefnemers en vrijwilligers

Het begin van het oogstseizoen is in zicht en dat wordt op de boerderijen van overkoepelend orgaan Utrecht Natuurlijk, groots gevierd met een oogstfeest. Zo ook bij de Koppelsteede in Lunetten. Initiatiefnemers en vrijwilligers zijn door de boerderij uitgenodigd zondag 25 september 2022 een kraampje op te zetten om hun producten te verkopen, zolang deze lokaal en duurzaam zijn.

Bezoekers steken de handen uit de mouwen

Op Facebook is op 22 september 2022 al een voorproefje geplaatst wat bezoekers aankomende zondag te wachten staat. De kern van dit bericht: zelf je handen uit de mouwen steken! Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om kinderen en volwassenen interactief bezig te laten zijn met producten die in de moestuin van boerderij de Koppelsteede worden verbouwd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *