Douchen bij sportschool door hoge gasprijzen

Douchen bij sportschool door hoge gasprijzen

Foto: Risen Wang, via Unsplash

KANALENEILAND – Door een enorme stijging in de gasprijzen de afgelopen tijd, wordt thuis douchen of het huis verwarmen voor velen te duur. Sommige mensen kiezen er daardoor voor om bij hun sportvereniging of sportclub te gaan douchen.

Timo Vulto, gastheer bij de Basic Fit in Kanaleneiland, geeft aan dat hij nog niet het idee heeft dat de hoeveelheid mensen de douches bij de sportschool gebruiken als vervanging voor hun eigen douches, mee valt. “We merken wel dat veel mensen nu een abonnement nemen. We denken inderdaad wel dat het goedkoper is om hier te douchen, maar we hebben niet duidelijk gezien dat er meer mensen gaan douchen,” vertelt hij.

Ook voor studenten zorgt de stijging voor problemen. “Als de gasprijzen verder gaan stijgen is het wel aantrekkelijk om gratis gebruik te gaan maken van de douches bij de sportschool. Zeker als student zijnde, als je salaris nog niet zo hoog is,” vertelt uithuis wonende student Kik, “De huur is al hoog, dus het wordt niet heel makkelijk gemaakt voor ons.”

Internationale student Lucas is het met Kik eens: “Aan het begin van het jaar is in mijn huis de huur met 25 euro verhoogd. Op het moment kan ik het nog wel betalen, maar als de prijzen blijven stijgen dan kan dat lastig worden. Ik vind het fijner om thuis te douchen, maar als de prijzen echt te ver gaan stijgen zal het douchen in de sportschool wel een optie voor mij zijn.”

Volgens het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) is de leveringsprijs voor een huishouden per gigajoule gestegen van 23,627 euro in het eerste kwartaal van 2021, naar 32,099 euro in het eerste kwartaal van 2022. Voor veel mensen zorgt deze prijsstijging voor problemen.

Over de auteur

Romi Lankhorst

Romi Lankhorst (2005) uit Tiel. Voordat ze aan de school voor journalistiek begon, heeft ze de havo afgerond op het Lek en Linge in Culemborg. Romi heeft veel interesse in topics zoals mensenrechten en feminisme, maar ook in kunst en cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *