Lokale horeca in zwaar weer door inflatie

Lokale horeca in zwaar weer door inflatie

Restaurant Aphrodite in Lunetten

LUNETTEN – Dinsdag 20 september was het weer Prinsjesdag. Hierin werd de rijksbegroting voor het volgende jaar gepresenteerd en de aanpak hoe de regering de stijgende inflatie probeert tegen te houden. Ook in Lunetten merken veel ondernemers de impact van de huidige inflatie. Zo ook het Griekse restaurant Aphrodite.

“Bijna alles wat wij inkopen is duurder geworden, met name vlees, zuivel en graanproducten”, Aldus Shamida, eigenaresse van Aphrodite. “Ook de verpakkingen waarin we de afhaalbestellingen verkopen en aluminiumfolie zijn erg gestegen in prijs.”

Door de stijgende inkoopprijs van grondstoffen zal de prijs van de gerechten ook omhoog moeten. “Ik heb al vier keer een prijsverhoging genoodzaakt in moeten voeren om nog rond te komen. Uiteindelijk heb je wel een plafond tot hoe hoog je de prijs van bijvoorbeeld een pita kan maken. De energieprijzen zijn voor ons van 1700 euro per maand naar 3300 euro gegaan. Dit komt dus ook allemaal nog kijken bij de prijs van een product wat wij verkopen.”

Ondanks de verhoging van de prijzen verwacht Shamida dat het aantal klanten niet enorm gaat veranderen. “Ons restaurant is net voor corona open gegaan en daardoor hebben we nooit echt een stabiele tijd gehad waarin we konden zien hoeveel klanten we nou daadwerkelijk echt gaan krijgen.”

Social media blijft een belangrijke impact hebben voor de omzet. “Ik weet dat als ik mijn Instagram voor een week niet bijhoud, dat ik dan 20 procent in omzet minder ga hebben. Ik zal dus erg actief moeten blijven op alle platformen waar we zitten om het maximale eruit te halen.”

Over de auteur

Fedor Ritmeijer

Fedor Ritmeijer (2005) studeert journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Fedor is erg geïnteresseerd in sportjournalistiek en hoopt daar later ook een baan in te krijgen. Hij weet veel af van Formule 1 en voetbal en daar ligt dan ook voornamelijk zijn ambitie. In het verleden heeft hij vrijwillig artikelen geschreven voor Motorsportz.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *