Start van Kidsmarathon Kanaleneiland

Start van Kidsmarathon Kanaleneiland

Foto: Madelief Bakker

Kanaleneiland – De Kidsmarathon Kanaleneiland gaat van start. Het bestaat uit een hardloopwedstrijd voor basisschoolleerlingen. Het evenement gaat vandaag van start om 9 uur en zal duren tot zondag 26 september. Normaal gesproken vindt het plaats op de Prins Clausbrug, maar deze brug wordt momenteel geverfd waardoor het nu in het park Transwijk wordt gehouden. Dit evenement zal voor de zesde keer gaan plaatsvinden

Anko van Hoepen (44), bestuurder van de PO-raad en voorzitter van Raad van Toezicht: ’We zien gewoon hoe belangrijk het is voor kinderen om kennis te maken met sporten en bewegen, want je ziet kinderen die al op een sportclub zitten en die bewegen waanzinnig maar je ziet ook kinderen die niet gewend zijn om te sporten, dus eigenlijk is deze week vooral bedoeld om hen te motiveren om zich bij een sportclub aan te sluiten’.

De Kidsmarathon is ontstaan in 2008, vanuit stichting Utrecht aan de Nijl en de toenmalige wijkraadsleden Nathan Rozema en Boudewijn Oremus. Het is bedoeld om de krachten van Kanaleneiland te bundelen en ervoor te zorgen dat basisschoolleerlingen in de wijk sportiever worden voor een gezonde en sportieve wijk. Er zullen aankomende week nog meer sportieve activiteiten plaatsvinden in Kanaleneiland en de rest van Utrecht.

Verslaggever Valentijn Raven was ter plaatse:

Over de auteur

Madelief Bakker

Madelief Bakker is geboren op 14 mei 2003 in Hoorn. Anderen vinden haar een sociaal en lief persoon die doelgericht te werk gaat. Ze studeert journalistiek aan de Hoge School Utrecht en zit in haar eerste jaar. Haar interesse ligt vooral bij media en misdaad. Later zou ze graag een eigen bedrijf willen opstarten. Madelief gaat in haar vrije tijd graag leuke dingen doen met vrienden of wandelen met haar hond Flo in het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.