Nieuw fusiebedrijf COOP en Plus wordt derde grootste supermarkt van Nederland

Nieuw fusiebedrijf COOP en Plus wordt derde grootste supermarkt van Nederland

Foto: Sophie den Haag

Utrecht-Zuid – De fusie tussen de COOP en de Plus krijgt veel aandacht in de media sinds dit twee maanden geleden bekend is gemaakt. Op 6 september is dit officieel naar buiten gebracht en wordt verwacht begin 2022 afgerond te zijn. De reden van de coöperatie is duidelijk; de twee bedrijven willen de schaal en onderhandelingskracht vergroten tegenover grotere producenten, ook zal dit kostenbesparingen opleveren.  

Klanten van de supermarkten in Utrecht Zuid van beide bedrijven hebben weinig moeite met de naamsverandering die de gecombineerde organisatie zal aangaan, ook voelen de mensen weinig voor de mogelijkheid dat de prijzen omhoog kunnen gaan. Zo zegt Tarik het volgende: ‘Ik ben daar niet bang voor maar ik zou het wel jammer vinden in verband met de coronacrisis.’ Klanten verschillen in mening over de vraag of er nu meer of minder medewerkers nodig gaan zijn. Zelf zegt de fusie dat zij ruim 40.000 medewerkers een baan kunnen bieden. Er wordt nog getwijfeld onder de klanten welke naam de zogenoemde huismerken nu zullen gaan aannemen. 

‘ Ik vind het persoonlijk zelf de perfecte fit om de Plus en de COOP samen te voegen.’ aldus Stijn Wesselink, woordvoeder van het COOP-hoofdkantoor in Velp.  

De fusie wordt hierdoor de derde grootste supermarkt van Nederland, hun marktaandeel zal dan vlak achter de Albert Heijn en de Jumbo staan. Het fusiebedrijf krijgt een servicekantoor in Utrecht, het is echter nog onduidelijk of zich dit in Utrecht Zuid-West zal afspelen of niet.                               

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *