Omwonenden toch tevreden over nieuw wijkcultuurhuis Utrecht Zuidwest

Omwonenden toch tevreden over nieuw wijkcultuurhuis Utrecht Zuidwest

Foto: Pieke Sterk

UTRECHT – Na een aantal omwonenden bevraagd te hebben bleken vele erg positief over het nieuwe wijkcultuurhuis in Utrecht Zuid. De online reacties van omwonenden waren echter vrij negatief. De creatieve broedplaats Kanaal30 zal het nieuwe cultuurhuis toch ontwikkelen na het krijgen van een subsidie van de gemeente.

Niet iedereen leek dus zo positief over het nieuwe wijkcultuurhuis. Zo zou het cultuurhuis te veel geld kosten en zou dat geld beter voor meer relevante dingen gebruikt moeten worden.

Na het ondervragen van meerdere mensen uit de omgeving Zuidwest bleek dat het concept helemaal niet negatief werd opgevat. Zo vond Herre Wynia (53) het juist erg fijn dat er geld naar cultuurgelegenheden gaat. ‘Daar is het minste geld naartoe gegaan in deze coronacrisis’, zegt hij. Ook Lynn Tiesema (34) vindt het een goed concept. Zij vertelt het volgende; ‘Cultuur is belangrijk en het verbindt mensen.’

Volgens de gemeente Utrecht was de zuidzijde van Utrecht toe aan een wijkcultuurhuis. Het huis zou moeten dienen als een plek waar mensen samen komen en dingen leren over elkaar, maar vooral ook over kunst en cultuur.

Al met al is het goed dat het cultuurhuis er komt. Waar het wijkcultuurhuis precies komt is nog niet bekent. Het kan ook nog wel even duren voor dat het cultuurhuis er daadwerkelijk staat. Rond 2024 gaan namelijk de deuren pas echt open.

Verslaggeefster Sem Janssen is op pad gegaan en heeft buurtbewoners om hun mening gevraagd.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.