Spring organiseert eerste festival sinds tijden, maar met beperkingen

Spring organiseert eerste festival sinds tijden, maar met beperkingen

Eindelijk zijn er weer mogelijkheden om festivals te organiseren, organisatie Spring grijpt deze kans en organiseert eerste festival sinds tijden. Het festival vindt plaats van 16 t/m 19 september in de wijken Lombok, Leidsche Rijn, Overvecht, Lunetten, Ondiep en Kanaleneiland. Festival Spring organiseert een festival voor iedereen, maar de bezoekers moeten wel verplicht een coronatoegangsbewijs laten zien wat zorgt voor wat rumoer onder de bevolking. 

 Je hebt een coronatoegansbewijs nodig om een festival binnen te komen wat impliceert dat je gevaccineerd moet zijn, een negatieve testuitslag moet hebben of hersteld moet zijn van corona. Voor de evenementenbranche kan dit slecht uitpakken, een deel van de mensen in Nederland is het zeer oneens met deze aanpak en zal er dan ook niet aan meedoen. Onder andere festivals verliezen bezoekers terwijl ze juist na lange periode van lockdown het tegenovergestelde nodig hebben: veel bezoekers. 

Maar weerhoudt dat coronatoegansbewijs nu echt de mensen om naar een festival te gaan? ‘Ik ben erg blij dat we eindelijk weer naar festivals kunnen en mogen gaan, ik zal me door deze nieuwe maatregel niet laten weerhouden om naar het festival in Lunetten te gaan’, aldus Frederieke Bakker. ‘Maar ergens snap ik wel dat mensen nu een ‘plicht’ voelen om zich te laten vaccineren en op die manier voelen dat hun vrijheid wordt afgepakt’.

Kortom: er zijn veel verschillende meningen rondom het coronatoegangsbewijs wat kan zorgen voor wat mensen die uiteindelijk afhaken. Vooralsnog heeft de organisatie Spring er volle vertrouwen in en hoopt op enthousiaste bezoekers die naar het festival komen maar wél met een geldig coronatoegansbewijs bij de ingang. 

Jolie Segond Von Banchet was op het festival en heeft daar een interview gehouden met een vrijwilliger. Audio: https://soundcloud.com/user-58090382/interviewarkjoliefleur/s-QNxlvxz3GSF

Over de auteur

Sophie van Splunder

Sophie van Splunder (2004) is studente aan de Hogeschool Journalistiek in Utrecht. Haar doel is uiteindelijk om een goede ambitieuze journalist te worden die veel mensen kan en gaat bereiken. De televisiejournalistiek spreekt haar erg aan en daar zou ze graag in de toekomst mee wat willen doen. Als je kijkt naar Sophie haar karakter is ze een open en nieuwsgierig persoon die graag bezig is. Naast dat is ze ook een vrij gevoelig persoon die veel aan voelt en op die manier haar intuïtie volgt. Veel verschillende karaktereigenschappen dus die haar hopelijk gaan helpen met het bereiken van haar doelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *