De KaasKlub wil heel Utrecht veroveren

De KaasKlub wil heel Utrecht veroveren

Hoograven – De KaasKlub wil heel Utrecht veroveren zo maakte eigenaar Erik Scharrenburg bekend in een interview met de nieuwsite Outzuiders. De eerste stappen zijn daarin al gezet door de uitbreiding van Hoograven naar drie andere wijken binnen Utrecht. De volgende stap voor De KaasKlub in de tocht naar Utrechts succes is de aanstaande introductie van speciaal kaasjes van rauwe melk.

De onderneming van Erik Scharrenburg is actief sinds afgelopen mei en levert zijn boerenkazen, op basis van een abonnement, ondertussen naar vier verschillende wijken in Utrecht. Hier zullen dus binnenkort de speciaal kaasjes van rauwe melk bijkomen, zoals een boerenbrie . Veel kon Scharrenburg er nog niet over kwijt maar zijn enthousiasme over deze ontwikkeling was duidelijk te merken.

Met de kaas bezorgservice probeert De KaasKlub het fenomeen venten weer terug in de markt te brengen. Venten is het aan de deur verkopen van goederen, dit kan dus kaas of melk zijn maar ook diensten. Door langs de deuren te gaan hoopt Scharrenburg de buurt te enthousiasmeren voor zijn unieke boerenkaas. Dit blijkt te werken ook aldus Scharrenburg `mensen zijn vrijwel meteen enthousiast en over klandizie hebben wij niets te klagen`.  Voor Scharrenburg zijn de plannen dus ook al duidelijk `wij willen heel Utrecht veroveren`.

Boerenkaas is een kaas die door de boer volledig zelf wordt geproduceerd op de boerderij. De boerenkaas van de KaasKlub komt van twee lokale boerderijen, boerderij de Schans en boerderij Overbeek.

De KaasKlub is sinds de start hard gegroeid, waar het begin in de wijk Hoograven lag, is het nu al uitgegroeid tot de Rivierenwijk, Dichterswijk en Oog in al. Uitbreiding lijkt dus een kwestie van tijd maar voordat het zover is kunnen we eerst de introductie van de speciaal kaasjes verwachten aldus Scharrenburg.

Verslaggeefster Noa Velvis interviewde Erik Scharrenburg van de KaasKlub uitgebreid. Hieronder vind u het audioverslag van dit interview.

Over de auteur

Dani Logman

Dani Logman (2000) is een beginnend journalist uit Arnhem, studerend aan de school voor journalistiek te Utrecht. Binnen zijn producties hebben de maatschappij en sociale zaken een belangrijke rol. Alle thema`s van jeugdproblematiek tot de klimaatcrisis zijn aan Dani toe besteed. Als journalist vind Dani het belangrijk om een transparante informerende rol te hebben binnen de maatschappij. Deze journalistieke producties kunnen verschillen van audiovisuele producties tot artikelen en reportages.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *