Drugscriminaliteit wordt harder aangepakt

Drugscriminaliteit wordt harder aangepakt

Foto: www.pexels.com

Utrecht – Burgemeester Sharon Dijksma wil de drugscriminaliteit in Utrecht harder gaan aanpakken. Na veel incidenten met jongeren en drugs wil ze hier graag verandering in brengen.

Om ontwrichting van de drugscriminaliteit in Utrecht tegen te gaan, wil burgemeester Sharon Dijksma harder gaan optreden. De gemeente gaat onder andere inzetten op preventie. Jongeren moeten uit de drugshandel gehouden worden en als ze er al half inzitten moeten ze bereikt worden.

Met deze plannen hoopt de burgemeester de veiligheid van de stad te verbeteren. Maar ze blijft realistisch. ‘Utrecht is een plek waar mensen heel graag wonen. De sfeer is prettig, we houden de menselijke maat hoog in het vaandel. Maar er is ook een donkere, minder zichtbare kant. Utrecht vormt een centrale rol in de internationale drugshandel. Daar moeten we als één overheid sterker tegen optreden, al zal het een strijd van lange adem zijn.’ Vertelt ze tegen RTV Utrecht.

Vele jongeren zitten in de drugshandel en rollen hier eigenlijk vanzelf in. De achttienjarige Donny wilde ons hierover te woord staan en vertelde ‘Zelf zie ik wel eens veertienjarige dealers en eigenlijk verbaas ik me daar niet meer over.’ Volgens Donny is het drugsgebruik allemaal vanzelfsprekend geworden ‘Ik denk dat er ondertussen meer jointjes gerookt worden dan dat jongeren drank gebruiken.’

https://soundcloud.com/ruben-gielink-171654081/interview-donnie-drugscriminaliteit/s-GlaN6UZSCEs

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *