Sport en cultuurdag Zuid-Utrecht trekt vele bezoekers

Sport en cultuurdag Zuid-Utrecht trekt vele bezoekers

Foto: Madelief Bakker

Kanaleneiland – De sport en cultuurdag in Zuid-Utrecht vind vandaag plaats van 15:00 tot 17:00 uur in speeltuin Anansi Peltlaan 130. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen zich wagen aan taekwondo, schaken en bubblevoetbal. Daarnaast zal rapper Bon sjef ook nog aanwezig zijn. Als laatste zijn er ook nog meerdere workshops om aan deel te nemen. 

De sport en cultuurdag wordt georganiseerd in samenwerking met Sport en Zimihc, via dit samenwerkingsproject worden sport en cultuur in de belangstelling gezet. Het evenement wordt betaald uit een potje van de gemeente, die het hele jaar door activiteiten subsidieert om dit soort dingen te kunnen doen. Dit maakt ook bezoeken aan bijvoorbeeld de bioscoop of musea mogelijk.

Bon sjef (29), rapper:’ Er zijn allerlei leuke activiteiten te doen, zoals kickboksen en skeleton, dit geeft kinderen de kans om op vrijdag middag hier in de speeltuin bezig te zijn met dingen die ze misschien niet hadden kunnen doen als het geld gekost had.

De bedoeling is om het nog in veel meer wijken te gaan laten plaats vinden, vorige week was dit al het geval in Hoograven en Overvecht. In dit geval wordt er veel gedaan met sport, maar meestal is het een combinatie van sport en kunst.

https://soundcloud.com/valentijnraven/speeltuin-anansi-bon-sjef/s-hVdapeYlbeh

Over de auteur

Madelief Bakker

Madelief Bakker is geboren op 14 mei 2003 in Hoorn. Anderen vinden haar een sociaal en lief persoon die doelgericht te werk gaat. Ze studeert journalistiek aan de Hoge School Utrecht en zit in haar eerste jaar. Haar interesse ligt vooral bij media en misdaad. Later zou ze graag een eigen bedrijf willen opstarten. Madelief gaat in haar vrije tijd graag leuke dingen doen met vrienden of wandelen met haar hond Flo in het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *