Utrecht Zuid op eigen tempo van aardgas af

Utrecht Zuid op eigen tempo van aardgas af

Foto: Pieke Sterk

Utrecht – Zolang bewoners van Utrecht Zuid het financieel niet op kunnen brengen om over te stappen op een nieuwe manier van verwarmen, gaat dit ook niet gebeuren. Volgens de planning zou Utrecht Zuid voor 2030 van het aardgas af moeten zijn. Daar heeft woordvoerder Matthijs Keuning (31) van de gemeente Utrecht nog wel het een en ander op aan te merken.

 Utrecht Zuidwest is een van de eerste wijken die de overstap naar aardgasvrij wonen gemaakt moet hebben, maar daar zijn behoorlijke kosten aan verbonden. Daarom stelt Matthijs Keuning bewoners gerust: ‘Zolang het niet betaalbaar is gaan we niet aan de slag, dan gaat de planning maar vertraging oplopen. Die belofte hebben we gemaakt.’ Het gaat er uiteindelijk om dat mensen niet meer gaan betalen dan dat ze nu doen als ze de overstap niet hadden gemaakt.

Utrecht Zuidwest is als een van de eerste wijken aan de beurt vanwege eenvoudigere aansluiting op het warmtenet. In het klimaatakkoord staat dat heel Utrecht voor 2050 van het aardgas af moet zijn.

Sem Janssen sprak met woordvoerder Matthijs Keuning. Beluister het audioverslag hieronder:

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.