Spijbelen voor het klimaat

Spijbelen voor het klimaat

Utrecht – Grote getallen Utrechtse jongeren hebben vrijdagmiddag gespijbeld om mee te doen aan een wereldwijde klimaatstaking. De staking, georganiseerd door Fridays for Future, vroeg aandacht voor klimaatverandering en protesteerde tegen de weinige maatregelen om de klimaatcrisis te bestrijden.

De scholieren willen met deze actie aangeven dat ze het ‘afschuwelijk vinden dat er zo weinig tegen klimaatverandering gedaan wordt’, zo zegt ook Tobias (16) die veel betrokken is bij Fridays for Future. ‘Het laatste rapport van de IPCC ( Intergovernmental Panel on Climat Change ) vertelt gewoon dat het nu de tijd is voor grote veranderingen, maar zo als het er nu uitziet krijgen we van de regering nog steeds hetzelfde water-bij-de-wijn beleid’.

De grote groep begon vanaf het Jaarbeursplein en marcheerde als een lange slang de Utrechtse Binnenstad door. Met geschminkte hoofden, gevatte teksten op hun protestborden en een goede sfeer trokken de scholieren veel aandacht en bekijks. En hopelijk word hun boodschap ook overgedragen, anders waren die uurtjes nablijven voor niks geweest.

Over de auteur

Just van Westen

Just van Westen (18) Student Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Woont zijn hele leven in Enkhuizen en ambieert een toekomst in de sportjournalistiek. Werkt als kok in een restaurant en interesses liggen in film, Voetbal en acteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.