Coronatoegangsbewijs geen probleem voor meeste klanten

Coronatoegangsbewijs geen probleem voor meeste klanten

Het coronatoegangsbewijs

Tolsteeg en Rotsoord – Het coronatoegangsbewijs is sinds afgelopen zaterdag 25 september officieel ingegaan. En hoewel er een hoop kritiek is, het duidelijkst hoorbaar vanuit eetgelegenheden en restaurants, zijn er ook veel ondernemers, en opvallend genoeg consumenten, die enthousiast meewerken aan de controle en naleving van deze nieuwe maatregel.

‘Als een uitvoeringsorgaan van de overheid, Zo voelt Jasper Borgdorff (38) , de eigenaar van Taplokaal de Gist in Utrecht, zich na de beslissing van de tweede kamer om restaurants te verplichten het coronatoegangsbewijs van hun gasten te controleren. En hij is niet de enige, deze week al zorgde restaurant Waku Waku al voor de nodige ophef, door te weigeren om te controleren op de coronapas. Overigens doet Jasper dit, met kleine tegenzin, wel.

Opvallend is dat de groep, waarvan je zou kunnen stellen dat ze ook te lijden hebben onder de huidige maatregelen, verrassend positief is. Een enkeling echoot de roep van de eetcafés om het gebruik van de QR-code af te schaffen, maar veel Utrechtse burgers zien het als een noodzakelijk kwaad. ‘Het gaat natuurlijk om de veiligheid van alle mensen die daar zitten.’ En ‘Ik heb er zelf geen probleem mee.’ , zijn antwoorden die een aantal keer voorbijkomen. Wel tonen veel mensen een gevoel van medeleven jegens mensen die zich niet willen, of kunnen laten vaccineren.

Hieronder het volledige interview met Jasper Borgdorff, door verslaggever Daan Roorda.

https://soundcloud.com/user-420964405/daan-roorda-coronatoegangsbewijs-geen-probleem-voor-meeste-klanten/s-9W0fioi8x8c?si=ac887801448b4d97b8d3b6381d48d852

Over de auteur

Yacin Barry

Yacin Barry (2002), heeft zichzelf als doel gesteld, middels journalistiek, content te creëren die op zowel een informatieve, behapbare en enigszins vermakelijke manier op het grotere publiek kan worden overgebracht. Naast het harde leven als verslaggever, houdt hij zich in zijn geboortestad Arnhem voornamelijk bezig met zijn passies: film en muziek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *