Snorfietsers in Utrecht Zuid de rijbaan op

Snorfietsers in Utrecht Zuid de rijbaan op

Utrecht – Snorfietsers in Utrecht Zuid rijden tegenwoordig op de rijbaan met als doel meer ruimte te maken voor fietsers. Ze zijn, net als de bromfietsers, verplicht een helm te dragen en moeten het fietspad vermijden. Dit betekent ook dat de routes van de snorfietsers aangepast moeten worden, omdat er niet overal een rijbaan naast het fietspad loopt.

Deze regeling is op 30 september ingevoerd om een betere doorstroming op de fietspaden te bereiken, en om de veiligheid van fietsers en de bewegingsruimte voor de snorfietsers te vergroten. Er zijn verschillende plekken in Utrecht waar ze dit toepassen, onder andere op een paar cruciale wegen in Utrecht Zuid zoals op de W.A Vultostraat, de Croeselaan en de Jutfaseweg.

De achttienjarige Rutger van der Valk heeft zelf ook een snorfiets en is het niet eens met de nieuwe maatregel. β€˜Het haalt de waarde van het blauwe kenteken weg. Ook moet je nu de hele tijd je helm meenemen, wat erg onhandig is aangezien hier geen opbergruimte voor is zoals bij bromfietsen.’

Om te zorgen dat zoveel mogelijk mensen bekend worden met deze verandering, hangt de gemeente borden op en plaatst markeringen op de weg. De bedoeling is dat snorfietsers het op deze manier zo snel mogelijk weten en hun routes aanpassen. Er is voor de mensen die niet meteen weten welke route ze nu moeten volgen de optie om via de gemeente persoonlijk routeadvies aan te vragen. Het is aan automobilisten en buschauffeurs om hier ook rekening mee te houden zodat de veiligheid op de rijbaan bewaard blijft.

Hoe dit zich ontwikkelt kijkt de gemeente nog even aan. De eerste weken controleert de politie of iedereen zich aan de regels houdt; later kan men een boete verwachten. Hoeveel deze bedraagt is nog niet bekend.

Over de auteur

Cato Arends

Cato Arends is een upcoming journalist die bezig is haar kwaliteiten binnen dit vakgebied te ontdekken. Ze heeft een passie voor audio en video wat ze hoopt in de loop der jaren beter te ontwikkelen. Verder is ze een enthousiaste en nieuwsgierige meid waarvan je zeker weten veel leuke items kan verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.