Roei-sloeprace was weer een succes dit jaar

Roei-sloeprace was weer een succes dit jaar

Bron: RoeiploegUtrecht

Utrecht – Zaterdag 25 september ging de uitgestelde jaarlijkse roei-sloeprace weer van startDat betekent een volle gracht vol met sloepen die zo hard mogelijk door het drukke Utrecht en haar waterverkeer doorroeien. Met een afstand van dertien kilometer en een gemiddelde tijd van anderhalf uur is er weer flink gepresteerd. En natuurlijk werd er afgesloten met een roeifeestje. 

Normaal speelt de sloepenrace zich altijd af op de tweede zaterdag van april maar vanwege corona is het dit jaar doorgeschoven naar september. Landelijk zijn er ongeveer 25 wedstrijden per jaar door heel Nederland heen. Het was dit jaar zo druk helaas dat de sloepjes niet volledig op topsnelheid konden komen.  

Het Utrechtse team heeft twee maanden voorbereiding achter de rug. Er werd onder meer veel afstand geroeid en met het thuisvoordeel kon het wedstrijd parcours verkend worden door de Utrechtse 

ploeg. De deelnemende leeftijden verschillen van 21 tot wel 55 wat het tot een gevarieerde groep mannen of vrouwen maakt. Teams kunnen bestaan uit zowel mannen als vrouwen, vaak ziet men wel dat mannen graag tegen mannen roeien en vrouwen tegen vrouwen.  

In totaal deden er zo 25 herensloepen waarvan drie uit Utrecht en bij de dames deden 16 sloepen mee waarvan een uit Utrecht. De uiteindelijke winnaar is de Polyester. Sinds 2012 is de sloepenrace na initiatief van Kees Verweel een jaarlijks evenement geworden en zal het voorlopig ook zo blijven. Na de prijsuitreiking volgde een afsluitend feest en werd de sloep-roeirace van 2021 afgesloten. 

Over de auteur

Marijn Boogaard

Marijn Boogaard is op 22 december 2001 geboren in oud-west Amsterdam. Als student journalistiek op de hogeschool Utrecht is Marijn eropuit om actualiteit en en meningen te bestuderen. Verder wordt een kritische werkhouding aangenomen en verdiept Marijn zich ook in politiek en economie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.