Weerbaarheidscursussen voor jongeren na een moeilijke coronatijd

Weerbaarheidscursussen voor jongeren na een moeilijke coronatijd

Oprichter Michel Rem van De Weg Van De Held

Kanaleneiland – Weerbaarheidscursussen voor jongeren bestaan al een hele tijd. Maar na de coronatijd is hier meer behoefte aan. Gemeente Utrecht en De Weg Van De Held werken nu samen aan een nieuw aanbod dat deze week van start is gegaan: Groepstrainingen SportPlus. 

 

De gemeente zag dat er behoefte was aan weerbaarheidscursussen. Door de coronapandemie kwamen jongeren niet meer op school of bij de sportclub, ze trokken zich terug in hun eigen vertrouwde omgeving. De gemeente Utrecht wilde hiervoor iets aanbieden, en hieruit is de samenwerking met De Weg Van De Held ontstaan. 

 

Michel Rem, oprichter van De Weg Van De Held: “Omdat er nu wat extra problemen zijn ontstaan bij jongeren door de gevolgen van corona, dus de dat de sportclubs dicht gingen en dat de scholen dicht waren, dat veel jongeren wat meer op zichzelf teruggeworpen zijn geweest en daardoor ook wat mentale of emotionele problematiek hebben ondervonden. Van daaruit is dit programma ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Utrecht. Zij hebben gezegd dat als wij dat gaan aanbieden op onze manier, dat zij dat dan wel willen financieren zodat de jongeren uit Utrecht daaraan deel kunnen nemen.” 

 

De groepstrainingen bestaan uit boksen of voetballen met elkaar en praten over de problemen waar de jongeren tegenaan lopen, in groepjes van 6 tot 8 deelnemers. De jongeren bedenken eerst een doel voor zichzelf, waar ze de komende weken aan willen werken. De trainingen beginnen eerst met een klein gesprek over hoe de afgelopen week was verlopen, en daarna begint het sporten. Tijdens het sporten wordt er dan gekeken naar het gedrag dat de jongeren laten zien en op welke manier dat te maken heeft met het doel waar je aan werkt. 

 

Verslaggever Pieke Sterk heeft Michel Rem gesproken, beluister het audioverslag hieronder:  

Over de auteur

Esther Hekkers

Esther (1999) komt uit Rheden en is eerstejaars journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht. Haar interesses liggen bij misdaad en maatschappelijke thema's. Ze vindt het leuk om concerten, festivals en musea te bezoeken. Integriteit, oprechtheid, openheid en gerechtigheid vindt zij belangrijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.