Plannen Zuidpoort zaaien onrust in Briljantlaan en Diamantlaan

Plannen Zuidpoort zaaien onrust in Briljantlaan en Diamantlaan

Briljantlaan en Diamantlaan dreigen veel te druk te worden door de ontwikkelingsplannen van Zuidpoort. Buurtbewoners vrezen last te krijgen van te veel verkeer, wat via hun straat wordt omgeleid. De bewoners hebben hierover contact opgenomen met de gemeente maar hebben tot op heden nog niets gehoord wat hen geruststelt.

‘Op de wegen waar we meer drukte verwachten gaan we ook wat doen; wegen versmallen, meer groen, een drempel of iets dergelijks. Ervoor zorgen dat de toename niet gebeurt of de toename wel gebeurt, maar dan op een manier dat de bewoners daar geen overlast van ervaren, dat is een voorwaarde van het plan’. Aldus Matthijs Keuning woordvoerder van de gemeente Utrecht.
Voordat de ontwikkelingen van Ledig Erf rond zijn kan er zo weer een aantal jaar voorbij zijn verklaart hij. De plannen liggen nog niet vast en moeten nog langs de raad.

In januari 2021 heeft er een participatie plaatsgevonden. De eerste twee van de zes opties tot verkeerswijzigingen kwamen als favoriete uit de participatie. De variant waar Ledig Erf een Fietsstraat wordt, en de variant waar Ledig Erg autoluw wordt. Toch is er gekozen voor de voorkeursvariant van het college B&W waar de Vaartsche Rijnbrug af wordt gesloten, maar toegankelijk met een zo genoemd ‘intelligent toegangspunt’.

Over de auteur

Gaulli Stam

Gaülli Maria Stam (1995) wilt weten waarom mensen doen wat ze doen. Wat en hoe bewegen ze. Als actrice duikt ze in verhalen en nu ook als journaliste gaat ze op ontdekkingstocht. Met haar column bij Noord-kop Centraal spitste ze al maandelijks de oren van haar eigen stad, Schagen. De Noord-Hollandse nuchterheid maakt haar recht voor z'n raap. Harde onderwerpen, ongemakkelijke onderwerpen, haar nieuwsgierigheid schuwt ze niet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *