Bewoners Utrecht-Zuid hoeven binnenkort geen plastic meer te scheiden

Bewoners Utrecht-Zuid hoeven binnenkort geen plastic meer te scheiden

Afvalcontainers winkelcentrum Hoograven.

Utrecht – Gemeente Utrecht is gestopt met het scheiden van restafval en plastic. De wijken Zuid en Zuidwest zijn in november aan de beurt. De wijken Oost, West en Noordwest zijn hier eind september al mee begonnen.

De gemeente Utrecht heeft besloten om te stoppen met afval scheiden. Voor een aantal wijken geldt dit al. Utrecht-Zuid en Zuidwest zijn in november aan de beurt. Raadslid Martijn van Dalen van de Utrechtse VVD kwam met het voorstel; ‘Het afval scheiden is al een lang bestaand idee. We hebben voorbeeld genomen aan de gemeente Amsterdam die vorig jaar al was gestopt met het afval scheiden.’

Het afval scheiden heeft vele voordelen. ‘Het is voor de Utrechters veel gemakkelijker, omdat ze nu zelf het afval niet meer hoeven te scheiden’, aldus Martijn van Dalen. Een ander voordeel is dat de fabrieken waar het afval voortaan wordt gescheiden een hogere recyclewaarde hebben voor het afval.

Het afval scheiden verdwijnt dus niet volledig en wordt pas later gescheiden in de fabrieken. De overige afvalbakken zoals de gft, glas en papierbak blijven bestaan, omdat deze soorten afval moeilijker machinaal zijn te scheiden. Komende periode zullen de oranje kliko’s worden opgehaald en hergebruikt. De ondergrondse containers voor plastic, blik en pak zullen gebruikt worden voor ander soort afval of worden weggehaald.

Verslaggever Robin Bakker was ter plaatste in Hoograven om de inwoners hun mening te vragen over het nieuwe scheiden:

https://soundcloud.com/user-941009713/afval-nascheiding-item/s-z2rWgpJqK52?si=44454941d5c04cf79f87eea8551e11e1

Over de auteur

Valentijn Raven

Valentijn Raven (2003) is student aan de School van Journalistiek in Utrecht. Hij is geboren en getogen in Hoorn. Als opkomende journalist wilt Valentijn een stem geven aan de ongehoorde mensen in de maatschappij en perspectieven belichten die je normaliter niet te zien krijgt. Deze wilt hij het liefst door middel van documentaires uitvoeren. Naast maatschappelijke belangstelling heeft Valentijn ook ambitie in de muziekjournalistiek. Hierbij komen muziek en journalistiek, zijn twee grootste passies, bij elkaar samen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *