Samen slim rijden in Hoograven

Samen slim rijden in Hoograven

Foto: OnzeAuto

Hoograven – Een nieuwe initiatief om de CO2 uitstoot te verminderen en dus de opwarming van de aarde tegen te gaan is onderweg in Hoograven. Twee bedrijven, OnzeAuto en SamenSlimRijden, zijn opgericht om precies dit doel te bereiken. Door het feit dat de A12 precies langs Utrecht Zuid loopt hebben wijken zoals Hoograven een verslechterde luchtkwaliteit en is dit initiatief een belangrijke stap tot een schonere Utrecht.

OnzeAuto is in 2017 opgericht door Marcel Kloprogge en Otto Smit met als doel het aantal auto’s op de weg te verminderen en ‘terug te geven aan de natuur’. Zij wouden de norm van het bezitten van auto’s veranderen naar het gewoon gebruiken van auto’s. Dit alles werd gedaan met de visie dat toekomstige generaties minder auto’s langs de kant van de weg zouden zien staan.

Dus hoe werkt OnzeAuto eigenlijk? Elektrische auto’s worden gedeeld tussen vrienden, buren en mensen die je misschien wel of niet kent. Omdat de auto’s op elektriciteit rijden en niet op benzine of diesel, zal deelname aan het initiatief langzaam maar zeker de hoeveelheid vervuiling in de lucht verminderen en het gebied duurzamer maken. Het initiatief kan echter pas plaatsvinden binnen een bepaalde wijk als er voldoende deelnemers zich hebben aangemeld om mee te doen. Dit is zowel een positief als een negatief punt. Enerzijds is niemand verplicht om deel te nemen, maar als er niet genoeg deelnemers zijn binnen een bepaald gebied, wordt het initiatief geannuleerd, zoals in Lunetten het geval was.

Het initiatief verspreidt zich wijd en zijd over het hele land, van ’s-Hertogenbosch tot Utrecht tot aan Groningen, en niet alleen in de grote steden. Zoals eerder vermeld doen ook inwoners van Hoograven mee. ‘Wij bieden verschillende oplossingen voor particulieren, vastgoedondernemingen, werkgevers, gemeenten en coöperaties. Van klein tot groot.’

https://soundcloud.com/just-van-westen/interview-onze-auto-online-audio-convertercom-2/s-SX806sP2qSS?si=6d1fcf827dd643e5a06feb533282d750

Over de auteur

Matthew van de Water

Hoi! Ik ben Matthew en ik woon in Arnhem. Ik studeer Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht (HU) en ik maak graag producties over kunst & cultuur, muziek en controversiële verhalen. In mijn vrije tijd maak ik zelf mijn eigen muziek en geniet ik van tijd besteden met vrienden en familie. In de toekomst zou ik graag een muziek journalist willen worden tenzij leven een ander plan voor me heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *