Het Financieel Administratief Spreekuur door succes verlengd

Het Financieel Administratief Spreekuur door succes verlengd

foto: Christina morillo - Pexels

[embed]https://soundcloud.com/madelief-bakker-346961425/audio-briefcafe-mixdown?si=ca24428f4da24fc5819853aac95e9cf6[/embed]

Kanaleneiland – Het financieel administratief spreekuur ook wel FAS, gaat sowieso door tot eind 2021. De organisatie die als verlengstuk van het papier café op kanaleneiland in het leven is geroepen, maakt een groot verschil in de buurt. Het papier café waar mensen zonder afspraak binnen konden wandelen voor hulp met allerlei soorten administratie bestond al enige tijd. Het FAS is in het leven geroepen om de wat complexere vragen ook te kunnen beantwoorden en de lijntjes tussen de mensen en de hulporganisaties zo kort mogelijk te houden.

Tijdens corona heeft het FAS het extra druk gehad, doordat organisaties hun fysieke deuren sloten was het voor veel mensen ingewikkelder om hulp te krijgen bij financiële en administratieve zaken. Het papierwerk en soms ook schulden hoopte zich in die tijd op, zagen de medewerkers. Waar de wereld digitaal is ingericht werd dat tijdens corona alleen nog maar erger. Voor sommige mensen is dat juist een uitkomst maar niet iedereen is even kundig met alleen maar een scherm. Die corona piek is inmiddels wel weggewerkt, maar het blijft nog altijd een drukbezocht spreekuur.

FAS en het papier café bevinden zich beide in ‘De huiskamer van de buurt’ bij Bosshardt Kanaleneiland. Doordat er meerdere organisaties elkaar weten te vinden in dit gebouw wordt er veel samen gewerkt wat de buurt ten goede komt, want zo komt de hulp snel en de hulpvrager bij de juiste hulpgever. De toekomst zal uitwijzen of dat zo blijft aangezien het pand in 2023 gesloopt word en er in het nieuwe gebouw een andere zorgorganisatie gehuisvest wordt. Waar de nieuwe ‘huiskamer van de buurt’ zich zal vestigen is nog een vraag.

Over de auteur

Gaulli Stam

Gaülli Maria Stam (1995) wilt weten waarom mensen doen wat ze doen. Wat en hoe bewegen ze. Als actrice duikt ze in verhalen en nu ook als journaliste gaat ze op ontdekkingstocht. Met haar column bij Noord-kop Centraal spitste ze al maandelijks de oren van haar eigen stad, Schagen. De Noord-Hollandse nuchterheid maakt haar recht voor z'n raap. Harde onderwerpen, ongemakkelijke onderwerpen, haar nieuwsgierigheid schuwt ze niet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *