Onthulling dialoogbankjes tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Onthulling dialoogbankjes tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Dialoogbankje in Park Transwijk

Transwijk – Sinds kort is de stad elf bankjes rijker geworden. Dat is het afscheidscadeau van Stichting Dialoog aan de stad Utrecht, en deze zijn onthuld in de week tegen eenzaamheid. In Park Transwijk is er op 1 oktober ook één onthuld door Marja de Groot van Stichting Dialoog en wijkwethouder Linda Voortman.  

 

De week tegen eenzaamheid wordt elk jaar georganiseerd en staat in het teken van eenzaamheid bij ouderen, dit jaar is alweer de twaalfde editie. Bij de evenementen die in deze week worden georganiseerd staan ontmoeting en verbinding als belangrijkste onderwerpen vooraan. Hier kunnen ouderen dan contact leggen met anderen en elkaar ontmoeten.  

 

De dialoogbankjes zijn geschonken aan de stad Utrecht door Stichting Dialoog. Dit is het afscheidscadeau van de stichting, omdat het vorig jaar gestopt is. Zij wilden met het overgebleven kapitaal een gift doen. Jan Jaap van Oosterzee van Stichting Dialoog: “Toen wij de stichting hebben opgeheven vorig jaar hadden we nog enig kapitaal over. Toen dachten we na over wat zijn nou leuke dingen die ook blijvend zijn om nog te doen. Toen kwam één van onze bestuursleden op het idee om bankjes cadeau te geven aan de stad Utrecht. Een bankje is een plek waar mensen eigenlijk vanzelf op gaan zitten en vaak ook met mensen in gesprek raken die ze niet kennen. En dat heeft dan ook iets blijvends dat niet beperkt blijft tot een moment of een evenementen maar dat is iets dat tientallen jaren zal blijven staan.” 

 

Verslaggever Pieke Sterk heeft gesproken met Stichting Dialoog en met wat omstanders in Park Transwijk, beluister het audioverslag hieronder: 

Over de auteur

Esther Hekkers

Esther (1999) komt uit Rheden en is eerstejaars journalistiek student aan de Hogeschool Utrecht. Haar interesses liggen bij misdaad en maatschappelijke thema's. Ze vindt het leuk om concerten, festivals en musea te bezoeken. Integriteit, oprechtheid, openheid en gerechtigheid vindt zij belangrijk.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.