Herinneringsbomen ter 900 jaren Utrecht

Herinneringsbomen ter 900 jaren Utrecht

 

Utrecht – Omdat Utrecht in 2022 al 900 jaar bestaat krijgen zij van de Gemeente Utrecht 900 bomen cadeau. 10 van deze zullen geplant worden als herinneringsbomen verdeeld over 10 verschillende wijken. Maar hoe gaat dit eruitzien en wat moeten we ons voorstellen bij een herrineringsboom?

De bewoners van de 10 wijken kunnen uitkijken naar een nieuwe groene toevoeging aan de buurt. De afgelopen periode konden de bewoners online via een website kiezen en stemmen voor een locatie in de wijk waar hun herrineringsboom zal komen te staan. In Utrecht-Zuid is het bijvoorbeeld de Tolsteeg en Rotsoord geworden.

De keuze om voor de viering van 900 jaar Utrecht herrineringsbomen te plaatsen, komt uit een groene overweging. Door de eeuwen heen is Utrecht steeds meer bebouwd geraakt en verdwijnen er steeds meer bomen, dit gebeurt vaak met tegenzin van de bewoners. Daarom probeert de Gemeente Utrecht waar het kan zoveel mogelijk bomen toe te voegen om de stad in de komende jaren groener te maken. “Het leek ons daarom een passende actie of cadeau aan de stad om 900 bomen en dus deze 10 herrineringsbomen te geven. Ook als symbool dat de stad al 900 jaar al bestaat maar ook met het idee om de stad iets te geven waar we de toekomst mee in kunnen.’’ Dit vertelde woordvoerder Matthijs Keuning tijdens een interview over het plan.

Om de herringeringsbomen echt een speciaal plekje te maken, zijn er drie nog onbekende kunstenaars uitgekozen om bij iedere boom een bankje te ontwerpen als kunstwerk. Voor omwonenden van de herrineringsbomen zou dit het uitnodigend en aantrekkelijker moeten maken om daar samen te komen en zal het dienen als een fijne plek in de wijk.

[embed]https://soundcloud.com/user-35285406/interview-van-pepijn-van-der-putten-over-de-herinneringsboom-bij-het-tolsteegplantsoen/s-dYZjsjz0nSw?si=049bed33ffb94d20800e7351d08c5736[/embed]

Over de auteur

Sem Janssen

Sem Janssen is een studente van 18 jaar aan de Hogeschool Utrecht journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *