Gemeente Utrecht steunt haar burgers tegen de torenhoge gasprijzen

Gemeente Utrecht steunt haar burgers tegen de torenhoge gasprijzen

Foto: Pexels.com, een gloeilamp.

Utrecht – Het is algemeen bekend dat we aankomend jaar aanzienlijk meer gaan betalen voor het gebruik van gas. Inwoners van Utrecht-zuid zullen voor de opgave staan om deze winter duurzamer door te komen om zo de rekeningen op een schappelijk niveau te houden. Gemeente Utrecht probeert inwoners in te lichten over de gasprijs stijging en hoe zij hun huis duurzamer kunnen maken. Overigens is het streven dat Utrecht-zuidwest voor 2030 compleet van het gas af is.

 

 Als gevolg op het sluiten van verschillende kolencentrales in Europa is de gasprijs nu hoger dan ooit. Ook in Groningen is besloten dat het gas winnen vanaf 2022 verleden tijd is en dat we nu alles uit de handen van Rusland moeten ontvangen. De Nord stream 2, een pijpleiding tussen Rusland en Duitsland, die is zo goed als af op een paar vergunningen na. De reacties zijn verschillend en er heerst nog steeds veel onrust bij zowel de burgers als bestuurders.  

 

Matthijs Keuning, woordvoerder van gemeente Utrecht, meldt dat iedereen die dat wil een energiepakket kan aanvragen om zo huizen duurzamer te maken. Dit pakket kan bijvoorbeeld gloeilampen, een tochtstrip en radiatorfolie bevatten. Daarnaast kunnen mensen ook terecht voor advies en hulp in het inzicht krijgen in het duurzaam maken van je huis. ‘Deze producten moeten ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt, dat is goed voor de portemonnee en de duurzaamheid.’ aldus Matthijs. 

 

Verder laat de rijksoverheid weten dat er drie miljard euro wordt vrijgemaakt om burgers te compenseren voor de prijsstijging. Door middel van belastingverlaging zal deze compensatie uitgevoerd worden. 

Over de auteur

Marijn Boogaard

Marijn Boogaard is op 22 december 2001 geboren in oud-west Amsterdam. Als student journalistiek op de hogeschool Utrecht is Marijn eropuit om actualiteit en en meningen te bestuderen. Verder wordt een kritische werkhouding aangenomen en verdiept Marijn zich ook in politiek en economie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.