Lunetten steunt lagere loonklasse met ruilevenement

Lunetten steunt lagere loonklasse met ruilevenement

Lunetten – Met het doneer- en ruilevenement ‘Recyclesint’ probeert organisator Maaike de Vos mensen met een kleiner budget op een duurzame manier te steunen. In het buurthuis De Musketon gaat het ruilen dit jaar na een coronapauze weer van start.

Ook al is het sinterklaasfeest pas een maand later, toch komen buurtbewoners al op 5 november het speelgoed brengen wat thuis niet meer gebruikt wordt. ‘We organiseren het al aan het begin van de maand, omdat mensen vaak in november gaan paniekvoetballen’ vertelt de Vos. ‘Als je je basisspullen al in huis hebt door middel van de ruil, neemt dat de koop- en geldstress weg.’

Tafels vol met boeken, poppen en spelletjes worden er verzameld. Dit speelgoed wordt dan gesorteerd door vrijwilligers, waarna de bewoners voor hun kinderen weer wat leuks kunnen uitzoeken. ‘Je zou ook kunnen zeggen: ik koop iets op bol.com, maar veel mensen hebben die financiële ruimte niet, en het is niet duurzaam’ aldus de Vos.

De spullen die je inlevert zijn punten waard, waarmee je vervolgens weer ander speelgoed kunt uitkiezen. Omdat er ook mensen zijn die wel speelgoed nodig hebben maar niks hebben om in te leveren, wordt het speelgoed wat overblijft voor deze mensen later beschikbaar gesteld.

Ook lokale winkels en supermarkten steunen de Recyclesint. Het project krijgt elk jaar hulp van zowel Bruna als Albert Heijn. Van deze ketens krijgen ze rollen inpakpapier, eten voor de vrijwilligers en chocoladeletters. Zo helpt iedereen een handje mee om er een feestelijk en toegankelijk evenement van te maken.

Over de auteur

Cato Arends

Cato Arends is een upcoming journalist die bezig is haar kwaliteiten binnen dit vakgebied te ontdekken. Ze heeft een passie voor audio en video wat ze hoopt in de loop der jaren beter te ontwikkelen. Verder is ze een enthousiaste en nieuwsgierige meid waarvan je zeker weten veel leuke items kan verwachten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.