Eurospoor is terug van weggeweest

Eurospoor is terug van weggeweest

Foto: Madelief Bakker

Utrecht – Voor alle treinliefhebbers is het volgend weekend eindelijk zover: Eurospoor  2021. Helaas werd het evenement even stilgelegd vanwege corona en de lange voorbereidingen die nodig zijn voorafgaand van het evenement. Van 29 t/m 31 oktober zitten de hallen drie en vier van de jaarbeurs in Utrecht weer boordevol met alles wat met modelspoor te maken heeft. 

 

Eurospoor 2021 is een van de eerste grote modelspoorevenementen in Europa die zijn deuren weer opent na drie jaar. Er zijn minstens 50 modelspoorbanen te zien van spoorclubs uit binnen- en buitenland, demonstraties op modelbouwgebied, stands van detaillisten en bijna een kilometer aan modelspoormarkt.

Organisator Leo Hendriksen is heel blij dat het evenement dit jaar weer plaatsvindt aangezien hij als kind al gek was op treinen: ’Mijn vader kocht altijd iets van treintjes voor mij als kind en toen had ik er al heel veel plezier in.’

Marktleiders Marklin, Roco/Fleischman en Piko nemen ook deel aan het evenement. Ook treft u nog merken als Trix, LGB en Noch. Een van de topmodelbanen die aanwezig gaat zijn is ‘Karlsberg’ van de heer Friedel uit Coburg die met deze baan aan Eurospoor deelneemt.

Het evenement is geschikt voor iedereen die interesse heeft in treinen. Kinderen krijgen de mogelijkheid zelf een modelspoorbaan te besturen of zelf een eigen locomotievenloods te bouwen.

https://soundcloud.com/madelief-bakker-346961425/audio-treinen-mixdown?si=ae16cebbe6ec4dd99e4b35ddeb41c413

Over de auteur

Madelief Bakker

Madelief Bakker is geboren op 14 mei 2003 in Hoorn. Anderen vinden haar een sociaal en lief persoon die doelgericht te werk gaat. Ze studeert journalistiek aan de Hoge School Utrecht en zit in haar eerste jaar. Haar interesse ligt vooral bij media en misdaad. Later zou ze graag een eigen bedrijf willen opstarten. Madelief gaat in haar vrije tijd graag leuke dingen doen met vrienden of wandelen met haar hond Flo in het park.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *