Cadeautjes gemeente Utrecht ter verlichting van hoge gasrekening

Cadeautjes gemeente Utrecht ter verlichting van hoge gasrekening

https://www.geschenkmetverhaal.nl/shop/energiebox-zelf-samenstellen.html

UTRECHT- Het Rijk stelt 150 miljoen euro ter beschikking aan gemeenten, ter compensatie van de gestegen gasprijzen, zo werd 15 oktober 2021 bekend gemaakt. De gemeente Utrecht gaat een deel van dit geld investeren in het uitdelen van stadsbrede cadeaukaarten en gratis energieboxen.

Matthijs Keuning (woordvoerder gemeente Utrecht): ‘We willen dat dit geld terecht komt bij bewoners die het het hardst nodig hebben. Hierbij kijken we naar de doelgroep met een laag inkomen en een hoge energierekening. We onderzoeken momenteel hoe we deze het best en meest gericht kunnen bereiken. Hierbij werken we samen met woningcorporaties.’

Belangrijk is volgens Keuning om inwoners te helpen met energiebesparende maatregelen; dat is de belangrijkste reden achter de introductie van de energiebox. Deze bevat producten om de energielasten te verlagen, zoals tochtstrips, radiotor folie en ledlampen. Verder heeft de gemeente Utrecht in het kader van de aanpak ‘Overvecht-Noord aardgasvrij’ een cadeaukaart van 50 euro beschikbaar gesteld voor bewoners uit deze wijk om te besteden aan energiebesparende producten. De cadeaukaart is nog aan te vragen t/m vrijdag 5 november en is tot nu toe al ruim 1100 keer aangevraagd. Daarnaast is er een stadsbrede cadeaukaart beschikbaar ter waarde van 25 euro. Deze is nog het hele jaar aan te vragen.

Leonie Derksen (50) uit Utrechtse buurt Hoograven: ‘Ik vind dat het geld door de gemeente niet goed is besteed. Voor het bedrag dat op de stadsbrede cadeaukaart staat, kan ik net een paar warme sokken kopen. Het motiveert mij niet om daardoor milieubewuster te gaan stoken. Het geld had beter geïnvesteerd kunnen worden om de gemeentebelastingen te verlagen, aangezien de belastingen van Utrecht tot een van de hoogste van Nederland behoren of in het plaatsen van zonnepanelen.’

Meer informatie over het aanvragen van de cadeaukaart te vinden op: https://jouwhuisslimmer.nl/utrecht/cadeaukaart/

Over de auteur

Paula Goossens

Paula Goossens (2004) heeft een grote interesse in mensen en luistert eerst voordat ze een mening vormt. Niet altijd is dat wat je ziet of hoort vanzelfsprekend de waarheid. Soms is het nodig om beter te kijken of te luisteren en dat is wat Paula van nature doet. Schrijven is van jongs af aan haar passie, de lezer meenemen in het verhaal.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.